Капитанът на Левски - Живко Миланов призна, че футболистите на клуба не получават заплати, но са солидарни със случващото се в столичния гранд. Бранителят е оптимист, че "сините" ще се справят с налегналата ги тежка финансова ситуация. Ето какво още каза той пред колегите от "Дарик":

Божинов: Бих се върнал в Левски без пари, да дават заплатата ми за благотворителност

Божинов: Бих се върнал в Левски без пари, да дават заплатата ми за благотворителност

"Или за школата"

"На първо място гледам да спазвам карантината и правилата, които са определени от правителството. Тренираме по веднъж на ден, но поотделно, защото не трябва да се струпват хората на едно място. Трудно е, защото близо два месеца правихме подготовка и след това дойде тази пандемия, която изненада всички. Здравето обаче е най-важно и заради това трябва да се спазват препоръките. Дано по-бързо всичко да се върне на мястото си. В момента изобщо не мисля за първенството и мачовете. Виждате какво се случва в други страни и трябва да бъдем внимателни. Иначе и на мен ми се иска още от утре да тренираме и да играем мачове, но здравето е най-важно", каза десният защитник на "сините" от София.

Георги Петков: Знам някои неща, Левски се стабилизира

Георги Петков: Знам някои неща, Левски се стабилизира

"Мисля, че няма да се стигне до фалит"

"Сега обръщаме повече внимание на семейството. Играем с децата. Вкъщи определихме една стая за футбол и спорт и там тренираме със синовете ми. Това е начинът да ги укротим в домашни условия. Така ни минава денят", разказа за домашните си преживявания по време на пандемията Живко Миланов, чийто двама синове тренират в школата на Левски.

Бившият национал коментира и стореното от феновете на клуба в последните седмици: "Най-малкото, което мога да направя, е да им кажа благодаря. В този труден момент застанаха зад любимия отбор и показаха кой е най-подкрепяният тим в България.

"Помощта е и финансова, защото хората допринасят Левски да плаща своите задължения. Не говоря за заплатите на футболистите, защото ние не ги получаваме в момента, но се плаща на учреждения и фирми, което е важно. Да, ние сме професионалисти и си имаме семейства и разходи, но знаем каква е ситуацията в клуба и се опитваме да бъдем солидарни. Нито един футболист не е правил проблеми. Ние българите го разбираме много добре, а чужденците също се опитват да влязат в положение. Аз съм бил чужденец в няколко страни, в които съм играл и когато не си получаваш възнаграждението е нормално да има напрежение. Левски е доказал през всичките години, че успява да се справи. Нека премине епидемията и вярвам, че нещата ще се наредят", сподели капитанът на Левски.

Левски маха чужденците, става изцяло български от лятото

Левски маха чужденците, става изцяло български от лятото

Предстоят бурни времена на "Герена"