"Синият" любимец - Роман Прохазка получи подобаващо изпращане от феновете на Левски. Голям брой привърженици се събраха пред централния офис на НКП, където отдадоха дължимото уважение към словака. Видимо развълнуван, Прохазка заяви, че столичният гранд завинаги остава в неговото сърце.

Снимка 360244

Източник: БГНЕС

Универсалният играч не пожела да каже лоша дума за ръководството, споделяйки единствено, че явно има нещо грешно в управлението на клуба, щом не е печелил отличие вече толкова много години.

Левски изпрати Роман Прохазка с благодарствен плакет

Левски изпрати Роман Прохазка с благодарствен плакет

Словакът напуска "Герена"

Прохазка очаква с нетърпение първите си мигове с новия му клуб Виктория (Пилзен), като изрази увереност, че ще се пребори за титулярното място в състава на "синьо-червените".

"Случилото се днес е много специално за мен. Досега не ми се беше случвало подобно нещо. Никога няма да го забравя. Феновете имат една приказка, че "Левскар се раждаш", но при мен стана обратното. Радвам се, че стана така".

"Нямам любим момент с екипа на Левски. Всички мачове, които изиграх за мен са специални. Победите ми остават като спомени. Не съм очаквал нищо. Радвам се, че толкова хора дойдоха да ме изпратят. Най-много ще ми липсват феновете".

Роман Прохазка: Ако бях послушал сърцето си, щях да остана в Левски завинаги

Прохазка: Ако бях послушал сърцето си, щях да остана в Левски завинаги

"Левски ми предложи договор"

"Знам, че не спечелих купи с Левски, но съумях да спечеля сърцата на феновете. Това си е една голяма победа. Трудно ми беше да взема решението да си тръгна от Левски. Като бях в Словакия малко ми поразмина, но откакто се върнах в София, отново ме застига тъгата. Имаше вариант и да остана в Левски. Преговаряхме за нов договор, Левски ми бе предложил такъв, но решението го взех аз".

"Няма да кажа нищо лошо за клуба. Благодарен съм за всичко на Левски. Радвам се, че толкова години бях част от този клуб. Може би само аз го чувствах, че не съм желан достатъчно от ръководството".

Снимка 360243

Източник: БГНЕС

"Трансферът в Пилзен е голямо предизвикателство за мен. Виктория е отбор, който редовно става шампион в Чехия. Очаква ме голяма конкуренция, но аз не се притеснявам. Отивам там, за да се боря и печеля отличия".

"Щом през тези години не сме спечелили нищо, значи не сме се развивали правилно. Не съм аз човекът, който трябва да търси причината. Има хора, които решават това нещо. Уважавам всички треньори, с които съм работил в Левски. От всеки един съм взимал по нещо. Ще ми липсват Антонио Вутов, Васко Панайотов, Горанов... Пожелавам на всички успех, ще държим връзка, защото оставаме приятели. Не обичам да се сбогувам, ще видим какво ще стане с моята кариера".

Роман Прохазка подписа за 3 години с Виктория (Пилзен)

Прохазка подписа за 3 години с Виктория

29-годишният полузащитник записа 142 мача, в които отбеляза 23 гола за "сините"