Роман Прохазка даде интервю за "Дарик". Ето какво каза футболистът, който днес вече и официално стана играч на Виктория (Пилзен):

"Решението не беше много лесно, но се радвам, че го взех. Щастлив съм, че нещата се случиха с Виктория. Един от поводите да се съглася е, че отборът играе в групите на Шампионската лига. Всеки иска да играе в този турнир. Това беше много важно за мен и беше една от основните причини да се съглася. Много отбори и агенти ме търсиха, но след като се разбрах с Виктория, казвах на всички, че вече си имам отбор.

Роман Прохазка - чужденецът с най-много мачове за Левски

Роман Прохазка - чужденецът с най-много мачове за Левски

Словакът е третият най-резултатен легионер със синята фланелка

Раздялата с Левски беше много тежка за мен. Следващите два дни след мача с Черно море бяха много трудни. Понякога обаче човек трябва да слуша главата, а не сърцето. Ако бях слушал само сърцето, щях да остана в Левски до края на кариерата си. Главата каза, че трябва да избера ново предизвикателство. Искам да кажа на феновете, че ги обичам и много се радвам, че бях част от този отбор.

Снимка 350275

Източник: Официален сайт на Левски

За мен беше чест да играя за отбор като Левски. Беше удоволствие да играя пред тези хора, които бяха всеки мач на стадиона. Левски ми предложи договор, това е вярно, но не съм усещал, че ме искат толкова много. Ние разговаряхме, а договорът ми изтичаше след един месец. Искаха ме, но не знам колко силно.

Надявам се Левски да върви добре. Тръгвам си от клуба, но оставам фен на Левски. Вярвам, че добрите дни ще дойдат. Левски има добри футболисти, всъщност Левски има страхотни футболисти в момента. С още няколко добри попълнения могат да станат още по-силни. Много се надявам да се случи. Левски ми остана в сърцето. Пак ви казвам, че оставам голям фен на отбора", каза Прохазка.

Роман Прохазка подписа за 3 години с Виктория (Пилзен)

Прохазка подписа за 3 години с Виктория

29-годишният полузащитник записа 142 мача, в които отбеляза 23 гола за "сините"