През лятото Роман Прохазка напусна Левски, за да премине в чешкия шампион Виктория (Пилзен). Словакът говори пред местните медии за престоя си на "Герена". 

"Виждал съм много чужденци да идват в Левски, но скоро някои си тръгваха. Част от тях не даваха каквото могат. Привържениците усещат тези неща и им ги показват. От това не се чувствахме и ние добре. 

Точно затова аз винаги опитвах да давам най-доброто от себе си. След толкова много години заедно, между нас се създаде силна връзка. Те ме заобичаха. След това се утвърдих в състава. Между мен и феновете имаше уважение. Затова и ми бе трудна раздялата с клуба. 

Имам много незабравими мачове и такива, които са натоварени с негативни мисли. Губил съм финали за купи - един в Словакия и три в България. Губил съм и титлата с Левски в последния кръг. Това ми се е случвало и със Спартак (Търнава). Тези мачове, когато съм бил близо до трофей и не съм го взел, няма как да ги забравя. 

Има и двубои, натоварени с позитивни емоции. Такива са дербитата с ЦСКА, мачовете с Лудогорец. В такива срещи стадионът се пълнеше", сподели Прохазка.

Роман Прохазка: Можех да остана в Левски, но когато Виктория каза, че ме иска...

Роман Прохазка: Можех да остана в Левски, но когато Виктория каза, че ме иска...

"Имах нужда от промяна"