Контролите на Левски все още не са приключили, но най-важните - тези в Дубай, вече отминаха. В тях като едноличен голмайстор на тима се очертава Рикардиньо. Бразилският нападател вкара 4 гола, като всичките бяха във вратата на Рига. "Сините" победиха латвийците на два пъти - с 3:2 и 2:0, като във всеки от двубоите Рикардиньо се разписа на два пъти.

Стоилов: Новата "синя" приказка може да започне, ако имаме нов стадион и изчистени задължения

Стоилов: Новата "синя" приказка може да започне, ако имаме нов стадион и изчистени задължения

"Нямам зор да работя в българския футбол, но ще продължа да си казвам мнението за неговите проблеми"

Справка в статистиката показва, че никога досега през 21-и век ново попълнение не е ставало едноличен голмайстор в зимните контроли на Левски. В три от подготовките на тима се стигна до положение такъв играч да дели върха по този показател с един или няколко души, които са по-отдавна в състава. В две от тези три подготовки Станимир Стоилов е участник - първата като играч, а във втората - като треньор.

През 2002 година, когато Мъри бе капитан на отбора, голмайстор в зимните контроли стана новото унгарско попълнение Ищван Ференци. Той вкара три гола при разгрома над Добрич 2000, които му позволиха да стане номер 1. Пак в същия мач хеттрик вкара друг таран - Мартин Кушев, който обаче не бе ново попълнение. И така двамата си поделиха първото място сред най-резултатните играчи по време на подготовката.

През 2008-а Стоилов вече бе старши треньор, като зимният лагер тогава се оказа последен за него в първия му престой като наставник на "Герена". Тогава отново имаше нов централен нападател от Бразилия, към когото очакванията бяха високи. Става дума за Жеан Карлос, който дойде от Фигейрензе. По време на подготовката той вкара два гола, с които донесе две победи - с 1:0 над Чешке Будьовице и с 3:2 над Рапид Букурещ. Освен него, с две попадения завършиха Николай Димитров и Лусио Вагнер.

За последно нов играч подели върха при голмайсторите в зимните контроли преди 5 години. Тогава с треньор Делио Роси "сините" играха с няколко малтийски отбора, като най-силният от тях - Хибърниънс ги помете с 3:0. В крайна сметка новият централен нападател на тима - Станислав Костов, дошъл от Пирин, оглави макар и не еднолично листата на стрелците. Той вкара при 2:2 срещу Флориана от Малта и при успеха с 3:1 над австрийския Флоридсдорфер. Този път обаче той бе най-резултатен с

рекорден брой играчи - още трима. По два пъти се разписаха още Жуниор Мапуку, Давид Яблонски и Антонио Вутов.

Сега обаче Рикардиньо подобри всички рекорди през зимата, включвайки се със споменатите 4 гола в Обединените Арабски емирства. А може и да ги увеличи, ако успее да реализира и в последната контрола преди подновяването на първенството срещу Септември Сф на "Герена". Този двубой, който ще се играе на 7 февруари, окончателно ще даде отговор на въпроса дали Левски ще има едноличен голмайстор през зимните контроли и дали той ще бъде ново попълнение, пише "Мач Телеграф".

Мъри отказа да бъде председател на сдружението "Левски на Левскарите"

Мъри отказа да бъде председател на сдружението "Левски на Левскарите"

Направи си отвод, а преизбран на беше Димитър Костадинов