19 футболни фенове от България са арестувани за нарушаване на обществения ред и спокойствие преди и по време вчерашния мач между българския столичен тим "Левски" и македонския ФК "Шкупи". Това става ясно от съобщение в сайта на Министерството на вътрешните работи (МВР) на Република Северна Македония.

Осем от българските запалянковци за задържани за упражнено насилие по време на футболната среща, двама - за нападение над полицейски служители, а останалите деветима - за агресивно поведение спрямо тях. След документирането на случая ще бъдат образувани преписки срещу задържаните.

Добра новина - наръганият фен на Левски е в стабилно състояние

Добра новина - наръганият фен на Левски е в стабилно състояние

Ето още подробности

Около полунощ служители от полицията в Скопие са арестували и двама фенове на ФК "Шкупи" за нарушаване на обществения ред. Ще им бъдат повдигнати обвинения.

В 18:38 часа снощи е съобщено за нападение над четирима български граждани на ул. "Цветан Димов" в македонската столица, при което е използван и остър предмет. На българин с инициали Д.А. са нанесени тежки телесни повреди. Установена е самоличността на по-голямата част от нападателите. Случаят се изяснява, след което ще той ще бъде докладван. Пострадалият е настанен в болница "Свети Наум Охридски" и е в стабилно състояние.

"Нападението е от омраза, това не са футболни хулигани"

"Нападението е от омраза, това не са футболни хулигани"

Напрежение!

Още снощи от българското Министерството на външните работи (МВнР) съобщиха, че са информирани за българския гражданин, ранен преди футболната среща в Скопие. Според първоначалните данни на външното ни министерство при нападението в северната част на града са нанесени прободни рани с хладно оръжие.

Посланикът ни в РСМ своевременно е разговарял с местните власти. Консулът на България в Скопие още снощи е посетил пострадалия български гражданин в болничното заведение, в което е настанен за лечение, като е установено, че няма опасност за живота му.

Започналото преди мача вчера напрежение в Скопие по време на самата футболна среща се пренесе и по трубуните и на терена на така наречената национална арена "Тоше Проески". Силно увредената тревна настилка затрудни българските футболисти, но в крайна сметка те надделяха с резултат 0:2, като особено след втория гол на "Левски" в края на мача, играчите на тима от София бяха обект на особено груби прояви от страна на "Шкупи".