Бившият футболист на Левски Пламен Гетов даде интервю пред "Тема Спорт", в което сподели впечатленията си от равенството срещу Айнтрахт Франкфурт (1:1) в четвъртък. Изкусният майстор на преки свободни удари бе на трибуните на стадион "Васил Левски" за двубоя с германския тим, където седеше до мажоритарния собственик и добър свой приятел Наско Сираков.

. Шампионът с Левски през 1993 година, когато става и голмайстор на първенството с 26 попадения в 30 мача, коментира и шансовете на тима в борбата за титлата.

Какво е мнението ви като цяло за играта на Левски срещу Айнтрахт Франкфурт?

За мен отборът игра тактически много правилно и умно. Сините не бързаха да атакуват което беше от значение срещу такъв съперник. Знаем германският футбол с какво се слави - отборите им са по-агресивни и когато хванат противника си на контраатака, нямат спиране. Затова подходът на Левски бе правилен.

При сините имаше някакво притеснение след ранно допуснатия гол, но с течение на мача то отпадна. Особено това се видя през второто полувреме, когато отборът се представи на много високо ниво. Ако не бяха лошите отигравания на Роналдо. Не визирам само пропуска му, а и при две-три атаки, в които сините бяха трима на трима, но ги изигра по много лош начин. Тогава можеше да стане съвсем друго. Но нека не се връщаме към минали моменти, а да се гледа със самочувствие за реванша.

Левски притежава много млад състав, но мачовете в Европа показаха, че тимът може да показва зрялост. Съгласни ли сте с това?

Да. След тези сътресения, които се получиха през миналата година, ясно се вижда, че отборът ги е преодолял и е израснал много. Явно този треньор и ръководството си вършат добре работата. Това се вижда на терена.

Пелето: Левски може всичко да направи - може да победи, може и да падне!

Пелето: Левски може всичко да направи - може да победи, може и да падне!

"Николай Костов е доказан специалист"