Окончателно съм убеден, че под ръководството на Петър Хубчев или треньор с неговия профил, Левски не може да гони трайни успехи - да бъде постоянен и най-вече реален кандидат за титлата, както и да присъства трайно в евротурнирите. Купата на България може и да я вземе, няма да се учудя, ако това се случи още тази година, но генерално тя не е нещо "уау", имайки предвид, че в последните години я печелиха отбори с по-периферни претенции в първенството - като Черно море, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Славия... Общо взето, тя е утешителна награда.

Та, Левски няма как да бъде конкурентен на Лудогорец и да се мери с Лудогорец, при положение, че предварителната му нагласа е, че е по-слабият отбор, и при положение, че треньорът избира клишето, че това бил мач като всички останали. Ами не е, разбира се. С изключение на Живко Миланов, Иван Горанов, Стаси Иванов и останалите местни момчета от школата в първия отбор, другите със сигурност са приели тази мантра, сякаш Лудогорец е Барса, Реал и Ливърпул взети заедно.

Снимка 446385

Източник: LAP.bg

А в крайна сметка се забравя, че това е български отбор, направен с малко по-скъпи за родните стандарти футболисти, но все пак преодолим съперник. А и геният Йохан Кройф най-добре го е казал с думите "Виждали ли сте торба с пари да вкарва голове?". И е прав напълно.

Този сезон отборът от стадион "Българска армия", показа нагледно какво трябва, за да се противопоставиш на Лудогорец успешно, същото стори и Локомотив (Пловдив). Да не припомняме, че и Ботев (Враца) доста озори разградчани. Е, изброените отбори с повече пари и качество ли разполагат от Левски? Не, разбира се, въпросът е в подхода им.

Снимка 440580

Източник: LAP.bg

На мен ми прави впечатление, че от началото на сезона, в т. нар. "напечени" мачове Левски от чисто статистическа гледна точка, а и от игрова, е много зле. Дефакто в сблъсъците срещу водещите отбори, Левски загуби яко от Берое насред "Герена" с 1:3, съживи отбора от "Армията" от нищото - пак от страх ("сините" започнаха да пазят резултат 2:0 от 20-ата минута срещу отбор, който не знаеше къде се намира), вчера падна от Лудогорец с 0:2, като не стигна до чисто голово положение за цял мач срещу отбор, който видимо играеше на не повече от 40-50% от потенциала си. Към тези резултати прибавяме общото 0:7 от АЕК (Ларнака) и излиза, че от това 0:7 до сега Левски не е мръднал на йота в развитието си в игрови план.

Треньорът продължава да показва, че не умее да води отбора в такива мачове, няма усет за стартов състав, за смени. Някак си ми е несериозно да слушам само за мотивация, хъс и дисциплина, къде остава футболът? Все пак не сме в казармата или в Северна Корея. Да, промяна в Левски има, но тя не е в отбора и поведението му на терена, който е ресурсът и акумулатор за привличане на публика.

АВТОР: "Фейсбук" - "Футболът с Тепавичаров" (страница, администрирана от бившия ни колега в ТОПСПОРТ - Иван Тепавичаров).

Заб.: Заглавието е на ТОПСПОРТ.

Хубчев е. Ама не е готово

Хубчев е. Ама не е готово

Левски има наставник, който да го изведе на по-високо ниво, но още не е успял да обърне мач под негово ръководство