Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев говори пред медиите след края на дербито с ЦСКА, завършило 0:0. Той сподели, че даренията от феновете са "глътка въздух", но призна, че само те няма как да са достатъчни, за да бъде спасен клубът.

"Можехме да спечелим, можеше и да загубим. Далеч сме от нивото, което трябва да има Левски. Спектакълът беше още на похода, който се организира. Това беше най-важното нещо", заяви Колев след ремито 0:0 срещу ЦСКА.

Павел Колев: Цял свят ще разбере каква е разликата между Левски и останалите клубове

Павел Колев: Цял свят ще разбере каква е разликата между Левски и останалите клубове

"Хората отделиха от насъщния си хляб"

"Тази битка я спечелихме. Тази на терена не можахме. Това е много важен ден. Цялата седмица. Левски получи безпрецедентна подкрепа от публиката си. Тя не се измерва с финанси. Мисля, че и футболистите я усетиха."

"Включиха се много привърженици, които скоро не се бяха събирали на едно място. Дойдоха много от ветераните на клуба. Такива ветерани, които за съжаление е станало традиция, който не работи в Левски, да е сърдит на клуба. Специални благодарности на Тодор Батков, Иво Тонев. Това са хора, които помогнаха и финансово, декларираха, че ще го направят." "Тодор Батков вече го направи под формата на дарение. Левски се връща към идентичността си, вече е на една емоционална вълна с привържениците си. Отборът не е показал какво може в този си вид, но това не е и толкова важно в момента. По-велико нещо от това, което се случи, тази симбиоза между отбор и фенове, няма. Левски трябва да гледа напред. Ако може с някакви обединение на знакови фигури. Самият факт, че бивши собственици се вълнуват от клуба и помагат финансово, е достатъчен".

"Клубът няма как да оцелее само с дарения. Това е задължителна подкрепа от хора, които заделят от хляба си. Това е глътка въздух. Хората си купуват абонаментни карти, което носи финансови средства. Търсят се спонсори, други начини. Лично аз смятам до края на сезона да нямаме сътресения и след това ще трябва да преформулираме Левски. С тези амбициозни цели няма как да продължим".

"Водим някакви разговори, но опашка (от спонсори) няма. Предполагам, че ако играем повечето си мачове пред такива трибуни, спонсорският интерес няма да закъснее. Ситуацията е доста сложна и от гледна точка на тайминга. Имаме един пясъчен часовник, от който пясъкът изтича всеки ден".

Батков: Найденов подкрепя автентичния ЦСКА, да си оттегли предложението към Левски

Батков: Найденов подкрепя автентичния ЦСКА, да си оттегли предложението към Левски

"Моментът е тежък, но клубът ще го има"

Относно предложението за спонсорство от страна на efbet. Колев коментира: "Предложението е добро. За съжаление аз също мога да обещая 100 милиона на Левски, ако ме изберат за папа, но няма шанс да ме изберат за папа. За първи път чувам да се предложи спонсорски договор, но като условие да се иска смяна на собствеността. Те не поискаха среща, може да се отпуши комуникация в един момент".

"На 20 февруари ни е датата на падежа. Трябва да видя колко са ни постъпленията от мача, мисля, че няма да имаме проблем. Ще направя каквото зависи от мен. Резултатите на отбора не зависят от мен, надявам се да се представи добре, но и да не се представи добре, трябва да набавим средства. Със собствениците не съм имал разговори, говоря непрекъснато с основния спонсор, който както и пред вас бе декларирано, има желание да помага, но на този етап няма как да го прави".

Проблеми за Левски - Райнов е със счупен нос, а Нашименто с извадено рамо

Проблеми за Левски - Райнов е със счупен нос, а Нашименто с извадено рамо

Симеон Славчев сам е поискал смяната си в края на мача