Заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев няма да приеме предложението на Левски за ръководен пост в клуба.

Ето какви причини изтъкна футболният шеф:

"Имахме разговори с г-н Русев още през август да заема поста заместник-изпълнителен директор на Левски.

Преговори се водят, когато има различни мнения. Разговорите продължиха толкова дълго, защото първо имах ангажименти към БФС и нямаше как да напусна преди януари и второ - да имам гаранции за това, което смятам за необходимо клуб като Левски да върви напред и да се развива.

Снимка 398607

Източник: LAP.bg

Изтече информация за моето официално "назначение". Такова нямаше, защото не съм напуснал футболния съюз.

Защо не се стигна до него?

Защото не успяхме да намерим допирни точки за развитието на Левски през следващите години. Не е ставало въпрос за финансови условия и не съм поставял условия за персонални промени, защото не ми е това работата, докато не съм в клуба.

Павел Колев няма да приеме предложението на Левски!

Павел Колев няма да приеме предложението на Левски!

Русев не е успял да убеди Колев, че изискванията му ще бъдат удовлетворени

Голямото разминаване беше за дългосрочното развитие на клуба. Такива гаранции не получих. С това тази тема приключи. Вчера се изненадах, защото доканто провеждах оперативка с колегите за квалификациите за 2020 г., изведнъж се появява информация, че започвам работа в Левски от утре. Тотална небивалица. Но не мога да виня никой, защото се създаде вакуум.

Снимка 272644

Източник: LAP.bg

Истината е проста. Разговори имаше. Това е абсолютно нормално. Никакъв конфликт на интереси не е имало. Разговорите винаги са били изключително коректни. Не е имало напрежение или извиване на ръце от едната или другата страна. Единствено продължиха твърде дълго. За да приключи тази сага, реших да ги прекратя.

Беше грешно да се обяви назначението ми, защото ние реално договор не сме имали. Клубът и г-н Русев бяха запознати с моите искания от самото начало - да ми бъдат осигурени определен тип документи, за да се запозная с това каква картинка ме очаква на "Герена" и как бих помогнал. Получих документите, но с огромно закъснение. Не знам защо се получи така, но това допълнително забави процесът на преговори, защото без тях няма как да знам къде отивам. Твърде дълго продължи тази история. Не документите обаче натежаха за моя избор. Истината е, че малко или много, публиката в България е достатъчно добре запозната със състоянието на популярните български клубове. Фактите са ясни и широко коментирани.

Снимка 334444

Източник: LAP.bg

Настоящата ситуация в Левски се дължи на мениджмънта и икономическия модел, който е прилаган в България. Трудно ми е да мисля, че мога да помогна с техники и практики на добро управление в такава ситуация. Други неща се изискват, за да има полза от моята работа. Ще изисква време и търпение, а аз не съм сигурен, че на "Герена" има такова. Без него няма как да приложа достатъчно дълго време това, което знам, за да има резултат. Липсата на гаранция за дългосрочност на този проект, с който се захващам, е основната причина да не съм в Левски", каза Колев пред "Спортал".