Завърши днешният Управителен съвет на Левски. На него присъстваха Наско Сираков, Константин Папазов, Павел Колев, Константин Баждеков, Илия Христов, Минко Герджиков и Ивайло Цветков.

Официално Павел Колев напуска поста на изпълнителен директор на "сините". В продължение на около 3 часа се дискутираха още лагерът в Хърватия, селекционната политика и бюджета за предстоящата година. 

"Днес съм входирал в деловодството молбата за освобождаването ми. Надзорният и Управителният съвет удовлетвориха моето желание. От тук нататък ще се търси нов изпълнителен директор. Когато колегите се спрат на определена кандидатура ще бъде обявено", започна Колев.

"Това решение съм го взел още лятото. Имахме тогава разговор с Надзорния съвет и изразих желание да бъда освободен. Аргументите бяха достатъчно на брой. Най-нормалното при смяна на собствеността е да бъде избран нов изпълнителен директор. Бях помолен да остана до 31 декември и поем морален ангажимент, тъй като клубът бе в тежка ситуация".

"Не съм аз човекът, който да посочи свой наследник. Това е отговорна позиция. Човекът, който я заема трябва да се примири хора с малък профил да му се катерят по главата. Не е лесно. Обстановката около клуба е сложна. Надявам се да се намери такъв човек. Да му се гласува доверие и да завърши процеса, който вече е стартирал. Обсъждахме доста детайли по стратегията, която начертахме на предния УС - разговори с футболисти, към които имаме задължения, лагера в Хърватия, начин на разплащане с други задължения и планиране на бюджета за следващите месеци".

"Не бих казал, че има нещо спешно. Има дълъг процес, който започна с членските карти, след това беше клубната апликация и в средата на този месец, когато ще бъде пуснат новият сайт на клуба. Не би трябвало Левски да има проблем с лицензирането", продължи Колев.

"В конкретика не бих искал да влизам. Нормално е да се случват такива неща, когато си на такава позиция. Това, което се случва в момента за Левски е точно този важен момент на скъсване на пъпната връв отнякъде да дойде някакъв собственик. Левски показа, че е в състояние сам до донесе приходи".

"Оставям Левски в по-добро състояние от това, в което го заварих. Рано е за равносметка. Моят морален ангажимент беше към Надзорния съвет до края на годината. От тази гледна точка имахме разбирателство със Сираков. Тук е моментът да благодаря на всички бивши собственици, които се включиха активно в кампанията, която направихме и помогнаха на клуба".

"В интерес на истината имам и ново предизвикателство пред себе си, което не беше много редно да го откажа. Става дума и за психическа умора, а и клубът има нужда от нова енергия, няма никаква драма".

Няма как човек да съжалява че е работил в клуба на сърцето си. Надявам се да съм дал всичко от себе си. Няма безгрешни хора най-вероятно и аз съм направил грешки. Ситуацията беше доста специфична. Мисля, че най лошото за Левски мина. Всички, които го обичат трябва да гледат оптимистично. В никакъв случай нямам горчилка. Винаги когато имам възможност ще се връщам тук като зрител", завърши Колев.

Започна важният Управителен съвет на Левски

Започна важният Управителен съвет на Левски

Всички ръководни фактори пристигнаха на "Герена"