Паулиньо даде интервю за "Дарик" по време на лагера на Левски в Австрия. Футболистът на "сините" похвали новия треньор.

Как върви лагерът в Австрия?

- Мисля, че правим много силна подготовка. Смятам, че отборът в момента създава своето ново лице. Знаете, че работим с нов треньор, който е много сериозен и работим по неговия начин.

Играхте срещу много силен отбор като Зенит, а и сериозен бразилски тим като Брагантино. Какво е мнението ти за въпросните срещи?

- За нас е много важно, че имаме възможност да играем такива мачове. Това помага да се подготвим на по-добро ниво. Изправихме се срещу отбори на високо ниво, а човек трябва да се сравнява точно с такива съперници. Можем да видим докъде сме стигнали точно срещу подобни силни отбори, които са на наистина високо ниво.

Левски загуби от Зенит (Санкт Петербург) с 0:1 в контрола

Левски затрудни максимално Зенит, но загуби от руския шампион с 0:1

Второ поражение за "сините" в Австрия

Левски има нов президент, нови треньори, нови директори как ти се струва сегашната ситуация?

- Ситуацията е напълно различна. Всичко се промени в клуба. Говорим за един дългосрочен проект. Вярвам и очаквам Левски да има много успехи с тези нови хора.

По-конкретно да кажеш нещо за работата с треньора Петър Хубчев?

- На първо място той е извънреден професионалист. Според мен е специалист на високо ниво и го показва по време на тренировъчния процес. Когато разговаряш с него разбираш доста за футбола. Надявам се да ни помогне да вървим напред.

Левски игра добре срещу Зенит, но защо не успяхте де вкарате голове до този момент в контролите?

- Трудно ми е да говоря за това. Наистина седяхме доста добре срещу Зенит. Притежавахме топката, имахме доста ситуации за гол. Смятам, че ни липсваше малко спокойствие при тези възможности за гол. Мисля, че ако сме по-хладнокръвни ще започнем да вкарваме и голове.

Левски с интерес към още един гръцки футболист

Левски с интерес към още един гръцки футболист

Миналата седмица договор със "сините" подписа защитникът Янис Каргас

Паулиньо, чувстваш ли се щастлив в България, а и твоето семейство? Искаш ли да играеш много години тук или мислиш и за други варианти?

- Аз съм щастлив, моето семейство също е щастливо в България. Генерално знаете, че във футбола нещата се случват понякога много бързо. Днес мога да кажа едни неща, а утре да се случи друго. Щастлив съм и се чувствам адаптиран, а бъдещето го знае само Господ.

Това лято имаш ли някакви оферти?

- През мен не е минавала такава информация. Това са неща за моите агенти и не са в моята глава. Аз мисля само как да се подготвя за новия сезон. Искам да се подготвя добре и да се представям добре тук.

Левски привлече трима нови. Гръцки защитник, вратар и аржентинец. Коментирате ли с Мазурек Копа Америка?

- Да вече сме говорили по въпроса и той знае колко силна е Бразилия. Вече съм го подготвил, че ако се срещнат двата отбора Бразилия ще победи без съмнения. По този начин се шегуваме с него. Той е много приятно момче и няма проблем с това, че се шегуваме.

Ян Хаспра: Левски не е фаворит срещу нас

Треньорът на Ружомберок: Левски не е фаворит срещу нас

"Искаме да продължим напред"

Връщам те към Левски. Как виждаш шансовете на отбора през новия сезон? Може ли отборът да спечели първенството или купата на страната?

- Ние се готвим за това. Знаем, че всички промени се правят с тази цел. Отборът трябва да постига успехи. Сега най-важното е да се подготвим добре и да започнем добре новия сезон.

Следиш ли как се готвят другите фаворити Лудогорец и ЦСКА?

- Те също са в Австрия и се подготвят. Предполагам, че стават по-добри. Ние трябва да мислим за това как да се подготвим по-добре от тях и тогава ще имаме успехи.

Левски подписа с Дени Алар

Левски подписа с Дени Алар

Играчът е преотстъпен за една година от Рапид (Виена)