Грандът Левски подписа договор с австрийския нападател Дени Алар. Играчът е преотстъпен за една година от Рапид (Виена), с опция за закупуване за още две години.

Алар е роден на 18 януари 1990 г. Юноша е на австрийския Целтвег, а през 2007 г. преминава в друг местен тим - Леобен. Две години по-късно облича екипа на Капфенберг, където за два сезона изиграва 63 мача и вкарва 21 гола.

Треньорът на Рапид (Виена): Дано Дени Алар се махне от отбора

Треньорът на Рапид (Виена): Дано Дени Алар се махне от отбора

"Трябва да си намери друго място"

В следващите пет години кариерата на Алар продължава в Рапид (Виена), където изиграва 116 мача и вкарва 35 гола. В средата на 2016 г. преминава в Щурм (Грац) и за две години изиграва 70 мача и отбелязва 36 гола. През 2018 г. печели и Купата на Австрия, а две години поред (2017 г. и 2018 г.) завършва на второ място в подреждането на голмайсториите в местната Бундеслига. През лятото на 2018 г. се завръща отново в Рапид (Виена).

Новото попълнение на Левски има два мача за представителния тим на Австрия и 16 мача и 4 гола за младежката формация на страната си.

Задачата на Левски се улеснява, Рапид (Виена) иска да се раздели с Дени Алар

Задачата на Левски се улеснява, Рапид (Виена) иска да се раздели с Дени Алар

Австрийският гранд събира пари за привличането на турски халф

Тази вечер Дени Алар се присъедини към новите си съотборници във Фюген, Австрия, а в четвъртък, 27 юни ще направи и първа тренировка със "синия" екип, пишат от Левски на официалния сайт на клуба.