Петър Ганев, който беше освободен от Надзорния съвет на Левски, заяви, че мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков е обявил, че следващата седмица Иво Ивков вече няма да е изпълнителен директор.

Според Ганев именно това е причината да бъде отстранен от Надзорния съвет, така че Сираков да може лесно да отстрани и Ивайло Ивков.

Излезе любопитен разговор от Общото събрание на Левски

Излезе любопитен разговор от Общото събрание на Левски

Срещу Ивков

"Така е, имаше точка за изцяло нов Надзорен съвет. Освобождаваме всички и се гласуват нови. Това, което беше гласувано, е същият състав, без мен. Аз бях предложен за, но Сираков гласува против. Той преди събранието каза, че ще гласува против. Тоест аз го разбрах преди самото събрание. От тук нататък аз го казах и вътре, че привържениците имат място в Надзорния съвет заради всичко, което се случи през последните години и като резултати, и като обединение, и като липса на дългове и на задлъжняване през последните години.

Защитавал съм именно, че управлението на клуба трябва да е вътре в самия клуб. Това не изключва външни компании и договори за управление, които да имат поглед, да знаят как се харчат парите, но не мнозинство. Това беше основна разделителна линия", каза Ганев.

"За тези, които не знаят, УС на Левски се гласува с пълно мнозинство. Без моя подпис Ивков не може да бъде сменен. Считам, че това е причината да бъде сменен Надзорния съвет. Сираков директно казва, че следващата седмица Иво няма да бъде изпълнителен директор на Левски. Той ще бъде сменен, което става много лесно, когато аз не съм вътре", продължи той.

Иво Ивков отказал по-маловажен пост в Левски

Иво Ивков отказал по-маловажен пост в Левски

Ще работи в клуба, докато се намери нов изпълнителен директор