Първото лятно попълнение на столичния гранд Левски Орлин Старокин даде интервю за предаването "Спорт в обектива" по Канал 3, в което говори за ситуацията на "Герена" и очакванията си за сезона. Старокин беше играч на "сините" между 2011 и 2014 година, като записа около 90 мача във всички турнири. После игра за Иртиш, Локомотив (София), Динамо (Букурещ), Ботев (Пловдив), Пирин (Благоевград), Черно море, Витоша (Бистрица), а през предишните два сезона в кипърските Алки Ороклини и Еносис Паралимни. В последния тим беше съотборник с бившия играч на ЦСКА Шикози Удоджи.

Орлине, как се чувстваш след завръщането си в Левски? Как се стигна дотук?

- Чувствам се доста добре, не беше изненада, но все пак ми стана много приятно, когато г-н Сираков ми се обади, за да се срещнем. Нашият разговор продължи около пет минути. Не съм се замислял изобщо дали да приема офертата на Левски.

За никого не е тайна тежката ситуация на "Герена". Ти не се ли уплаши?

- Винаги съм бил амбициозен и никога не съм се плашил от мястото, където отивам. Приех с удоволствие и ако мога да бъда полезен и да помогна на отбора, ще съм много щастлив.

Колко тежко е да се работи и тренира в Левски в момента?

- Не мисля, че е тежко да се работи в Левски. Хората, които са в клуба - щабът и ръководството, са професионалисти и правят всичко възможно футболистите да се чувстваме добре.

Почти всекидневно има разговори между Сираков и играчите, като не е тайна, че заплатите се бавят и няма гаранция за следващите. Вие какви гаранции получихте?

- Когато се срещнах с г-н Сираков, той ме увери, че всичко ще е наред. Трябва да влезем в положение на клуба. Живеем в държава, в която изпитваме доста трудности не само във футбола, но и в абсолютно всичко. И в други държави грандовете имат финансови трудности, не е само Левски. Трудно е за всеки, който не получава пари, но целта ни е една -Левски да се стабилизира.

В интервюто си за сайта на Левски каза, че си оптимист за бъдещето на клуба. Какво те кара да мислиш така?

- Казах, че съм оптимист поради това, че зад гърба ни има голяма фенска маса. Те показаха през последните месеци каква обич имат към Левски. Сега и играчите трябва да покажат своята обич към клуба. Оптимист съм, защото вярвам на ръководството. Сираков през годините се е доказал като играч и личност и е нормално да му вярваме.

Изненадан ли си, че липсват нови рекламодатели и спонсори?

- Левски го е имало преди нас, ще го има и след нас. В близко време се надявам, че ще се намерят спонсори, които да издържат клуба, да се стабилизираме, да показваме добри игри и да вървим напред.

Изключваш ли да се повтори сценарият с фалита на ЦСКА?

- Напълно го изключвам, защото нашите фенове дават и последната си стотинка Левски да съществува. Това се видя от цяла България. Шапки долу и адмирации за тези хора за сериозната сума, която събраха. Всеки в Левски трябва да вярва, че клубът ще се спаси.

Как ще изглежда новият Левски?

- В съблекалнята има още 20 играчи. Със сигурност ще бъде трудно, но ние сме мъже, трябва да се мобилизираме. Моите наблюдения са, че играчите се влагат максимално във всяка тренировка. Идва вече времето за мача с Берое, който е доста балансиран отбор, с добри играчи и много опитен треньор. Нашата цел е Левски във всеки мач, независимо срещу кого, да показва най-доброто от себе си и да радва своята публика. Моят призив към съотборниците ми е въпреки ситуацията да загърбим всичко и да дадем максимума. А ако не успеем да победим - стискаме ръката на съперника и чакаме следващия.

Обикновено всеки играч си пожелава титла и купа с Левски. В твоето интервю наскоро ги нямаше тези думи. Трябва ли да се говори за трофеи в този момент?

- Трябва да излизаме и да показваме израстване и стабилизиране на клуба постоянно. От 2011 до 2014 година бях в Левски и всяка година афиширахме цели - титла, купа, групи на Лига Европа, но... За първа година цели не се афишриат. Естествено, че на всеки играч мечтата му е да вдига трофеи, но трябва да сме най-вече реалисти.

Георги Тодоров ли ще бъде треньор?

- Аз не съм човекът да коментирам кой ще е треньор. Този въпрос е към президента и спортния директор. За нас няма значение кой ще е треньор, въпросът е да се представяме добре и да вървим напред.