След малко повече от седмица Левски ще стартира новото първенство. Дали ще го завърши е друга тема... Да не си на мястото на треньора Георги Тодоров в този момент. И докато в началото на поредния си престой начело на "сините" имаше на пръв поглед достатъчно опции в състава, то сега положението далеч не е така. 

От "Герена" си тръгнаха куп футболисти, а новият е само Орлин Старокин. След престой под наем във Витоша се завърнаха Илия Димитров и Атанас Кабов, а с отбора без договор тренира Деян Иванов. Не са един и двама играчите, които лекуват травми и не тренират с основната група. 

Орлин Старокин: И в други държави грандовете имат финансови трудности, не е само Левски

Орлин Старокин: И в други държави грандовете имат финансови трудности, не е само Левски

Първото лятно попълнение на "сините" е оптимист за бъдещето на клуба

На 10 август Левски приема Берое в мач от първия кръг и сме убедени, че дори Георги Тодоров в момента няма никаква представа как би изглеждал титулярния му състав тогава. Шефовете се надяват да успеят да продадат Найджъл Робърта, Станислав Иванов, Паулиньо, Холмар Ейолфсон и Стайн Спиерингс. Преговорите с Насиру Мохамед за прекратяване на договора му продължават. Капитанът Иван Горанов ще си тръгне при оферта от чужбина.

Единственият пост, за който наставникът на Левски може да бъде спокоен, е вратарският. На този етап фаворит за титулярно място изглежда Николай Михайлов, а негова алтернатива ще е Георги Георгиев. 

Снимка 488986

Източник: LAP.bg

В центъра на отбраната срещу Берое със сигурност ще видим Йоанис Каргас. Най-вероятен негов партньор ще бъде Деян Иванов, а тяхна алтернатива е юношата Костадин Илиев. Последният може да играе и като ляв бек. Ако Горанов си тръгне, то отляво на отбраната ще действа Старокин. В дясно след напускането на Деян Лозев единственият вариант е Ивайло Найденов. 

В центъра на терена титуляри се очертава да бъдат Симеон Славчев и Илия Юруков. Националът обаче още лекува скъсване на мускул и е малко вероятно да бъде готов за първия мач от новия сезон.

Снимка 489010

Източник: levski.bg

За момента в атака нещата изглеждат добре, но не е ясно дали ще се рискува с пускането в игра на обявените за продажба Спиерингс, Станислав Иванов, Паулиньо и Робърта. Техни алтернативи са Мартин Петков, Здравко Димитров, Атанас Кабов и Илия Димитров.

Ясно е, че съставът за този сезон ще се гради в движение. Това неминуемо ще се отрази и на резултатите. По думите на изпълнителния директор Павел Колев много български футболисти искат да носят "синята" фланелка, но дали те биха добавили качество към състава на Георги Тодоров е отделен въпрос....

Братя Цоневи все още не са дали отговор на офертата на Левски

Братя Цоневи все още не са дали отговор на офертата на Левски

Борислав е свободен агент, а Радослав е собственост на италианския Лече