Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков и членът на Надзорния съвет на клуба - Венцислав Димитров дадоха обща пресконференция на тема ""Вдигане на капитала на "ПФК Левски", привличане на акционери и дарителска кампания за задълженията към НАП". Брифингът се проведе във VIP-залата в Сектор А на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов", като протече при сериозен медиен интерес.

Левски пуска в продажба част от акциите, предвидени за Тити Папазов

Левски пуска в продажба част от акциите, предвидени за Тити Папазов

Баскетболният специалист се съгласил на секундата

На Сираков не бяха спестени куп важни въпроси за случващото се в столичния гранд, на които Вълка се опита да предложи своята истина на "синята" общественост. Сред най-важното, казано от собственика на Левски, бе това, че никога не е отказвал милиони за футболисти на тима, и че емитира 10% от клубните акции за продажба, с цел погасяването дълга към НАП.

Казусът с Васил Божков бил изключително заплетен

Казусът с Васил Божков бил изключително заплетен

Сираков нямал компетенцията

"Искам да ви помоля да се ограничим във въпросите. Нека само единствено и само по тази тема. Във вторник ще имаме пресконференция със Станимир Стоилов и Петър Ганев по всички въпроси, които ви вълнуват. Най-вече по желанието на г-н Стоилов да се изяснят някои данни за натрупани финансови проблеми през последните години. Тогава може да дойдете пак с картечниците".

"До скоро бяхме на гребена на вълната и очаквахме договор с инвеститор. Няма какво да ви кажа за провала на сделката от това, което каза г-н Шолак. А и не знам повече. Лошото за Левски е, че не се случи. Това ни накара да осмислим много неща и да си дадем сметка, че трябва да станем по-атрактивни като клуб, за да търсим и да се появят нови хора, които да инвестират в клуба. Личното ми мнение е, че Левски през следващите 2-3 години трябва да стане по-апетитен като клуб за такива хора. Какво беше преди 2,5 години? Левски беше на абсолютното дъно. В далеч по-лошо състояние, от което е в момента. Преди 1,5 години се появиха две светлинки в тунела. Първата беше генералният ни спонсор и след това "Палмс Бет". Това даде силен импулс на Левски като клуб. Импулс на привържениците, които направиха безпрецедентни неща в историята на клуба.

Снимка 609548

Източник: БГНЕС

На Мъри няма какво да му благодаря. Ние 30 години работим заедно и като футболисти, и като ръководители. Разбираме се с една дума. За да продължи Левски да изчиства, това се случва с правилно бизнес-корпоративно управление. Сам човек не може да свърши цялата работа. Всяка стъпка, която ще предприемаме, разчитам много на всички наши партньори. Левски в момента е в много по-добро състояние в спортно-техническа гледна точка. Миналата година, по това време, нямаше интерес към нито един наш играч. Чувам лъжи, че съм отказал милиони за наши футболисти. Това е лъжа - класическа лъжа! Такива предложения не са идвали. Истината е, че цената на нашите футболисти, благодарение на Стоилов и екипа му, се повдигна тройно или четворно. От тази гледна точка не можем да бъдем недоволно. Още един път да заявя - няма да продам нито един футболист, ако не преценим аз и Мъри, че тя е правилна за него. Всеки един трансфер е обсъждан със съгласието на Стоилов.

Снимка 609549

Източник: БГНЕС

Най-важният ни проблем е НАП. През тези 2,5 години се изплатиха ужасяващо много пари към бивши треньори, футболисти, контрагенти, фирми... За сметка на тези пари, най-потърпевшата институция беше на НАП. Да, те останаха на опашката, но ако не бяхме се разплатили с всички хора и институции, Левски нямаше да го има. Приоритет №1 на Левски е изчистването на задълженията към държавата. Първата стъпка беше отварянето на дарителската сметка. До момента, за около 10-12 дни, са събрани 188 000 лева. Всички тези пари, понеже чувам подмятания, че ми се пълни паницата, всички пари отиват директно за погасяване задълженията ни към НАП. Това няма да е достатъчно. Като втора стъпка емитиране 10% от акциите. Макар, че не съм прехвърлил 30-те процента към Тити Папазов, та от неговите 30 пускаме 10 в продажба".

Сираков: Дано до 2-3 години клубът изчисти задълженията си към държавата

"Дано до 2-3 години клубът изчисти задълженията си към държавата, ако искаме по-бързо - да оберем банка или инкасо"

"Няма никаква причина да не вземем лиценз"