Президентът на Левски - Наско Сираков проговори за трансфера на Найджъл Робърта в Ди Си Юнайтед. Легендата на "сините" разказа за любопитните перипетии, през които сделката е преминала, за да се стигне до нейното финализиране. Ето какво каза собственикът на столичния гранд пред "Дарик":

Робърта се обясни в любов на Левски (СНИМКИ)

Робърта се обясни в любов на Левски (СНИМКИ)

С публикации в Инстаграм

"Истината е, че януари месец Найджъл Робърта отказа да се върне и да започне подготовка с Левски. Принудихме се да пуснем заповед, че му спираме заплатата и той на следващия ден пристигна. Седнахме да разговаряме с него и стигнахме до съгласие, ако има оферта, която устройва него и клуба, да бъде трансфериран. Миналата седмица получихме оферта от Ди Си Юнайтед, която устройва клуба. В петък сутринта отидох на стадиона да разговарям директно с него. Влизам в треньорската стая и той беше там със Славиша и си говорят. Казах "Идеално, Славиша, превеждай дума по дума.

Найджъл по никакъв начин, въпреки че времената са трудни за клуба, няма да упражним натиск върху теб да ходиш в Америка. Напротив моето желание е, защото знам желанието и на треньора и като ръководител, е ти да си доиграеш сезона в Левски." Той каза "Аз говорих с треньора, условията не са чак толкова добри, искам да остана. Веднага си стиснахме ръцете. "Ти направи щастлив и треньора", му казах и си тръгнах", разкри Сираков.

В САЩ направиха любопитно разкритие за трансфера на Робърта

В САЩ направиха любопитно разкритие за трансфера на Робърта

Вижте го

"В събота разбрах, че той е сменил мнението си. Вдигнали са му доста офертата. Провел е доста разговори с мениджъра си, семейството му също го убеждава дa замине и той си сменя мнението. Оставям го да изиграе мача в неделя и след това пратих Павел Колев, на когото казах "Отиди и говори с Найджъл, за да знае какво да правим. Какво да отговорим на Ди Си Юнайтед. Ако това, което сме се разбрали важи, отказваме офертата и въпросът приключва". Павел отиде и говори с него той му казва "Искам на всяка цена да пътувам". Това е цялата истина. Оставям настрани въпроса, че ние вече сме осъдени пред УЕФА за последното плащане, което не е направено повече от година за трансфера му от Камбуур, което е на стойност 200 000 евро. Въпреки всичко щяхме да стиснем зъби. Аз още продължавам да твърдя,че исках той да доиграе сезона в Левски", каза още легендата на "сините".

Аз не крия, че трансферът ще помогне много на клуба, но още веднъж казвам това, което казах и на него, че аз държа и искам на базата на това, което показа в последните мачове, той да си доиграе сезона в Левски и лятото, ако получим добра оферта да се разделим. Стиснахме си ръцете, оттам нататък кой и какво е говорил с него нямам представа. Найджъл искаше да пътува, ние сме му обещали януари месец, поели сме ангажимент към него. Така че в този момент трябваше да се съобразим с неговото желание".

Носител на КЕШ консултира Стоянович в Левски

Носител на КЕШ консултира Стоянович в Левски

Ивица Момчилович седем години е бил помощник-треньор в Цървена звезда