Легендарният футболист и бивш треньор на Левски - Михаил Вълчев, даде кратко интервю пред колегите от "Тема спорт". Той говори за спортно-техническите неща и най-вече за силните и слабите страни в действията на "сините".

Г-н Вълчев, редовният дял в Първа лига бе преполовен, каква е оценката ви за представянето на Левски?

- Най-хубавото е, че все още сме в битката за първото място. Изоставаме на четири точки от Лудогорец. Започваме да играем по-добре и по-уверено. Лека-полека нещата се нареждат. Но пътят е дълъг. В Левски трябва да са наясно, че сигурни мачове за тях няма. Трябва да се борят за всяка точка. Отдавна вече отборите не идват на "Герена", за да паднат с по-малко. Нужно е да се влагат максимум усилия. Все пак в голяма част от отборите има футболисти, които са на нивото на тези в Левски и нещата са трудни. Затова Хубчев трябва да подготви играчите и психически.

Левски си връща свой юноша през зимата

Левски си връща свой юноша през зимата

Томислав Папазов ще получи нов шанс да се докаже на "Герена"

Неговата работа как я виждате?

- Започва все повече да напипва пулса на Левски, верния ритъм и това си личи по резултатите.

Вече бяха изиграни 13 шампионатни мача, може ли да се даде по-генерална оценка за лятната селекция и какво е нужно още на Левски като подсилване за зимния прозорец?

- В повечето мачове летните попълнения бяха на добро ниво. В атака Алар не се включва, както трябва. Не оправдава доверието. Робърта направи няколко силни срещи. На него му трябва празно пространство, а повечето отбори на "Герена" играят пo-сгъстено, затварят се. А на него му трябва място, за да развива скоростта си. Трябва и типичен плеймейкър. Там куцат нещата - в организацията на играта. Поне трима играчи са необходими през зимата, и то на по-високо ниво. Нужни са футболисти, които веднага да вършат работа, а не да чакаме 10 мача да се адаптират.

Как виждате конкуренцията в битката за върха?

- Ще е доста сериозна. Изненадващо Локомотив Пловдив подобри много играта си, нареди победи. Апетитът идва с яденето и в Локо започват да мислят за шампионската титла. За мен битката ще е между Левски, Лудогорец и пловдивчани. ЦСКА според мен ще продължава да изостава. Така че Левски има своите сериозни шансове. Много важно е да се стабилизира малко представянето, да няма залитане - да изиграят два-три силни мача и после един слаб. Трябва да има по-голямо постоянство. Ясно е, че в съвременния футбол няма как да запишеш 10 поредни мача на високо ниво. Но примерно да играеш в 6 добре, в 2 на средно ниво и два слаби.

ФКСБ дава 500 000 евро за изгонен от Левски

ФКСБ дава 500 000 евро за изгонен от Левски

Серджиу Буш е пред голям трансфер в румънски гранд

Какво е мнението ви за младите футболисти в Левски и най-вече Станислав Иванов, който вече се утвърждава като титуляр?

- Станислав Иванов израсна много бързо. Включи се на ниво. Неговото адаптиране към отбора беше доста бързо. Върши отлично своята работа - изостря атаката, вкарва голове. Най-важното е, че се възползва от шанса, който му се дава и че Петър Хубчев не се страхува да залага на него.

Къде виждате слабости в играта и кои са силните страни?

- Левски разчита много на играта по крилата. Често забелязваме включване по фланговете на крайните защитници. Аз лично очаквах в някои мачове Хубчев да играе малко по-дефанзивно, но какво значи дефанзивно. Левски много бързо се прегрупира в защита и силното оръжие в атака е включването на бековете и бързо изнасяне на топката без пасове по ширина и назад. В много от мачовете това даде предимство бързо да направят атаките, преди противникът да се е организирал.

Станислав Костов продължи договора си с Левски с още две години

Станислав Костов продължи договора си с Левски с още две години

Голмайсторът на миналия сезон се възстановява след контузия

Хубавото е, че всичко това става на висока скорост. Слабостта идва понякога от дълбоката преса, която Левски прави, защото после бързо е сварван неподготвен във фаза защита, когато му се отнеме топката на контра и противникът лесно се озовава срещу защитата и вратаря. Хубчев взима мерки, като иска бързо прегрупиране в собствената половина и се получава, но има още да се доизглажда това. Дефанзивна беше играта при Делио Роси -0:0 и напред, ако падне гол.