Казусът между Насиру Мохамед и Левски става все по-заплетен. Мениджърът на играча - Юсиф Чибса проговори за първи път пред българска медия като разкри позицията им за случващото се.

В специално становище пред ТОПСПОРТ, агентът разкри, че са осъдили "сините" пред ФИФА и не се водят никакви преговори между двете страни.

Чибса поясни, че са направили многобройни опити да се свържат с родния гранд, но всичките са били неуспешни.

ТОПСПОРТ публикува без редакторска намеса становището на Юсиф Чибса, официален представител на Насиру Мохамед.

"Сега ние (Club Consult AFRICA Ltd) сме официални представители на играча и всичко, което ще напишем в това становище е нашата страна на казуса и можем да го докажем по всяко време, когато възникне нужда.

Да, вярно е, че отидохме до ФИФА с нашия случай за неизплатени заплати, но това стана факт след толкова много писма до клуба. Опитахме се да намерим решения, за съжаления - неуспешни, клубът така и не отговори.

Снимка 556563

В един момент Павел Колев (бившият изпълнителен директор) се опита да намери решения от името на клуба, но нищо не се случи.

Насиру Мохамед пред ТОПСПОРТ за казуса с Левски

Насиру Мохамед пред ТОПСПОРТ за казуса с Левски

Ганаецът чака около 800 000 лева от "сините"

ФИФА писа на клуба, за да се разбере тяхната страна по случая, но те не отговориха, докато ФИФА не издаде присъдата.

След решението на ФИФА в наша полза, Левски се свързаха с нас, просто за да опипат почвата относно евентуалните последствия. За мен това беше просто стратегия, чрез която да си спечелят  още време. Аз лично се свързах с Колев, и казах, че Левски не се е свързал с нас, за да намерим решение, защото и ние бяхме готови да им помогнем да намерим общо решение, но те ни пренебрегнаха тотално.

Към момента няма комуникация между нас с Левски за намиране на някакво решение. Имаме присъдата на ФИФА и това е всичко.

Ще призова всички фенове на Левски да спрат да изпращат заплашителни съобщения и да обвиняват Насиру. Играчът не е направил нищо лошо. Играчът е получил много заплашителни съобщения от фенове на клуба от целия свят и това не е правилно. Можем също да свидетелствате, че дори предишният треньор на Левски също е завел клуба във ФИФА. Има и други играчи, които също са се обърнали към ФИФА, не е само Насиру.

Никой от Левски не се е свързал с нас, за да намерим решения, така че моля, ако феновете искат да обвинят някого, трябва да намерят правилните хора, които да обвинят, но не и играча".