Наставникът на Левски - Станимир Стоилов даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола", в което засегна всички важни теми около столичния гранд. Мъри изрази надежда, че до лятото вековниците ще изглеждат като отбор, който притежава всичко необходимо, за да се бори за титлата.

"В последните два месеца отстъпихме доста, но като игра и доминация държим добро ниво. Имаме проблеми, които трябва да решим, но направихме стъпка в контрола на мача и доминацията на терена. Стадионите са пълни и хората си харесват Левски. Свършили сме най-важната задача. Отборът прескочи доста от етапите си, постигна победи и спечели трофей. Имахме добри прояви и в Европа, след което дойде и футболният шок от Хамрун. До лятото трябва да се развием в завършващата фаза и да не допускаме дори една грешка в защита. През лятото Левски трябва да изглежда готов за битка за титлата.

От Левски направиха поредния жест към привържениците си преди празниците (ВИДЕО)

От Левски направиха поредния жест към привържениците си преди празниците (ВИДЕО)

"Сините" пуснаха в продажба възпоменателни фланелки, към които има картички, подписани от легенди

Огромни задачи се свършиха от фенове, от хората, които работят в Левски. Остава да направим последните стъпки. Трябва да се възстановят контузените играчи и да засилим конкуренцията в отбора. Това не е лесна задача, защото трябваше да се разделим с Шеху, за да вземем Рикардиньо. Трябва да се подобрим в завършващата фаза. Трябва да се замислим и върху дузпите, защото са прокоба за нас.

Върнахме се към корените и историята на клуба. Получи се сплав между отбор, привърженици и клуб. Левски започва да става клуб, както беше и както трябва да бъде.

Показахме прекрасно лице в мачовете с Лудогорец и ЦСКА, както и в двата мача с ПАОК. Грешките на отбора, трябва да кажем, че са моите грешки. Аз най-много критикувам отбора си. Грешки има доста, но без грешки няма да има победители. Вървим обаче във възходяща линия. Трябва по-бързо да се опитваме да напредваме.

Стартирахме под дъното. Имахме огромни задължения, както и отбор, който губеше през мач на "Герена". Надградихме изключително бързо. Скокът е огромен в клуба. Видни са и балансите на клуба и играта на терена. Нужно е да се подобряваме, Рикардиньо трябва да донесе бразилската любов и динамика. Надявам се да се превърне в човека, който да завършва атаките.

Няма нищо готово и набелязано, защото сме в пауза. Важното беше да се подсилим в атаката. Ако се смени ситуацията, ще има възможност да реагираме. На този етап ще спазваме рамките, които сме си поставили.

Има варианти Левски да бъде спасен. Лесният и бърз начин е богат нов собственик. Друг начин, който можеше, ние левскарите да си съберем дълговете. Третият начин е чрез заеми, но не съм толкова наясно с това. Сираков е собственик на Левски. Той е човекът, който може да одобри смяната на собствеността. Хората, които евентуално ще инвестират, трябва да решат как ще се развива Левски. Ако е в този формат, трябва да вложим двойно повече усилия, за да оправдаем доверието. Левски трябва да търси титлата през новия сезон.

През 2023 година искам доминация на терена, а левскарите да продължат да следват и обичат клуба. Ние ще се отблагодарим с работа. Заедно можем да направим Левски отново велик", завърши треньорът на Левски.

Христо Йовов: През пролетта Левски бързо ще се върне на победния път

Христо Йовов: През пролетта Левски бързо ще се върне на победния път

Бившият играч на тима коментира и трансфера на Рикардиньо