Станимир Стоилов е решил да сложи във фризера печелившата за Левски постройка 3-4-3 и да се върне към варианта с двама централни защитници, пише "Тема спорт". Промяната ще видим още този уикенд срещу Хебър. Тимът от Пазарджик необичайно за италианския си треньор не играе с трима отзад, а с четирима в линия. Очаква се сините да стартират с огледална схема на тази на Хебър.

Друга причина за корекцията е здравословният проблем на третия номинален централен защитник Келиан ван дер Каап. Нидерландецът принципно е първа резерва на титулярите, позиционирани пред вратаря, Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. Но и след като Ван дер Каап се възстанови и е готов за игра, за него се очертава да започва от пейката, освен ако някой от другите двама не разочарова в тренировъчния процес или в официалните мачове. Евентуално изваждане от фризера на 3-4-3 може да стане срещу Лудогорец за Суперкупата или срещу ЦСКА-София. На финала за купата Станимир Стоилов надигра колегата си Алан Пардю с тази схема.

Иво Ивков след отхвърлената жалба: Решението на УЕФА е неправилно

Иво Ивков след отхвърлената жалба: Решението на УЕФА е неправилно

"Но уважавам институцията"

Няколко пъти Левски игра успешно срещу шампионите със същата схема, но с разновидности, които бяха изненада за треньора Шимунджа. На този етап обаче на "италианската" схема ще бъде натиснат бутонът "пауза". Разузнаването от "Герена" е докладвало, че в събота вечерта Фулвио Пеа няма да прави промени в подреждането на своите. В последния мач със Славия той излезе с Търтов, Крумов, Бухал и Михайлов в линията на защитата.

Станимир Стоилов води индивидуални занимания с бранителите си, на които се налага често да се пренастройват от единия към другия вариант. Особено деен е асистентът му Цанко Цветанов, който е бивш защитник, а самият Мъри завърши кариерата си на футболист като централен защитник.