Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори на живо от Дубай пред колегите от Дарик радио. Той коментира отменените контроли с руски тимове, селекцията, подновяването на първенството и потенциалната сделка за придобиване на клуба.

"С оглед на това, че имаме добри условия на работа, настроението на всички трябва да е нормално. Имахме почивен ден. От вчера и днес отново сме в работен режим", започна Стоилов.

Левски остана без защитници в Дубай

Левски остана без защитници в Дубай

Футболистите на "сините" бяха получили двудневна почивка

"Решението да играем с руски отбори бе продиктувано от това да направим пълноценна подготовка. Нямаше други съперници. Левски има много привърженици. Всеки е с различно мнение. Има и за и против. За да няма разединение, решихме да ги отменим. Може би, ще повлияе на подготовката на футболистите, но ще опитаме да компенсираме.

Ще опитаме да заместим съперниците. Ще играем още един мач с Рига на 22-и. Те имат над 30 футболисти. Все още нямаме съперник за следващата дата. Няма възможни съперници. Поляци е германци, които бяха тук, вече заминаха. Останаха повече руски отбори. Решението е взето, ще опитаме да направим най-доброто. Прието е решението, всички стоим зад него", обясни Мъри.

"Левски ще се готви по най-добрия начин. Разликата между Дубай и Турция и Испания, е в терените, климата и храната. В Турция също са луксозни хотелите. Левски не тъне в лукс. Тънем в лукс на условия на работа. Имах желание да играем със силни отбори. Имаме някаква свежест, но не е нормално на подготовкатра да си починал или да си свеж. Малко ни липсваше хъса и спортната злоба. Имахме разговор на тази тема", допълни специалистът.

Спартак (Москва) ще търси сметка на Левски заради отменената контрола

Спартак (Москва) ще търси сметка на Левски заради отменената контрола

Руснаците ще искат от "сините" плащане на неустойка

"В момента правим опит за запазване на най-добрите футболисти. Взе се решение да запазим целия отбор. Дали ще има надграждане, ще се види във времето. Въпреки че в отбора има оферти, колкото за работна заплата за цяла година. За да се вземе това решение, значи има надежда за нещо по-добро. На този етап работим на икономичен режим. Няма да се надхвърля бюджета. След продажбата на Георги Миланов, сме под бюджета.

Ще опитаме с някои нови футболисти да вдигнем нивото. Не можем да очакваме със сигурност нови. Левски показа, че може да играе футбол и да се надиграва с най-добрите, както и да изглежда най-добрия. Продължаваме стриктно да следваме финансова дисциплина", продължи наставникът на Левски.

"Рикардиньо е млад футболист, който трябва да развива качествата си. Когато взимаш нападател, очакваш той да вкарва голове. Напусна Георги Миланов, реагирахме по най-добрия начин с привличането на Чандъров. Всичко българско, с което можем да се договорим, е добре дошло. Надявам се Рикардиньо да бъде зрял, а не с мисленето на 21-годишен. Трупаме млади играчи, за да можем при най-добра оферта да ги продадем", заяви Станимир Стоилов.

Румънци спряха бивш нападател на Левски от изгоден трансфер в Катар

Румънци спряха бивш нападател на Левски от изгоден трансфер в Катар

Ривалдиньо претърпя сериозно разочарование

"Едно е сигурно, Левски като ниво и подготовка ще бъде готов за първия мач. Футболистите ще дадат максимума от себе си. Никой не може да каже на коя пързалка или блато ще играе Левски. Има три стадиона в България - нашият, на Лудогорец и Националния. Можехме да играем на "Георги Аспарухов" на хубав терен, но решихме че футбол без фенове не футбол.

Никой не знае на ледена пързалка или блато ще играем февруари или март. Истинското първенство започва след 10 април. Футболът или ще се промени, или аз ще продължа да се оплаквам. Ако имаме стадиони и терени, аз съм за дори да играем на Коледа или Нова година. Не се харесват моите приказки, но това е истината за българския футбол", категоричен бе Мъри.

"На този етап Левски няма проблеми с изплащането на заплати. Ако има късмет и на Левски му се случат добри неща, всички ще бъдем щастливи. Моето мислене винаги е било Левски първо да си оправи къщичката, да си направим база и след това да мислим за силен отбор. В последната година и половина Левски е единен от това, което виждам.

Това е като мото за нашия клуб. Заедно можем да направим Левски да е мощен и единен. Очакваме да бъде обявена програмата възможно най-бързо. Ще се обадим на 1 февруари да запазим хотел във Велико Търново, да не се окаже, че няма къде да спим", завърши Станимир Стоилов.

Левски за първи път с наказание в началото на полусезона

Левски за първи път с наказание в началото на полусезона

Мачът ще се играе във Велико Търново