В средата на седмицата Левски постигна една от малкото си победи през този сезон. "Сините" надвиха Царско село като гост и поне на теория остават в битката за баражното седмо място. Естествено, това е последната грижа на столичани, които към този момент все още живеят в неведение за съществуването на любимия си клуб.

В мрака на отчаянието, вековниците все пак имат повод за малко оптимизъм.

Завръщането на Борислав Цонев.

Българите в Левски вече са с повече попадения от чужденците

Българите в Левски вече са с повече попадения от чужденците

14:13 в полза на Боби Цонев и компания

На пръв поглед нищо толкова важно за клуб, който се намира на деветото място във временното класиране. Ситуацията обаче се променя, когато става въпрос за Левски и досегашната му мъка в предни позиции. Повторната поява на Цонев генерално може да се разглежда като нов етап в развитието на "синята" формация. При това натоварен с далеч по-положителни очаквания.

Снимка 529770

Източник: ПФК Левски

Мнозина дълго време изпитваха леко раздразнение от непрестанното споменаване на братя Цоневи. Често контузиите им се използваха като оправдание за посредствеността на отбора. Дори и четвърт час срещу Царско село обаче бе достатъчен, за да се разбере, че този Левски може да тръгне нагоре единствено с близнаците Борислав и Радослав.

И докато вторият е близо до своето завръщане, Боби вече положи основите на малко по-добрия и малко по-левскарски Левски.

След бягството на ненужните чужденци в клуба останаха тези, които наистина искат да защитават неговата чест. Най-сетне това отвори и нужните шансове за изява на всички български футболисти. И за да тръгне отборът нагоре, на "Герена" се нуждаеха отчаяно от завръщането на Борислав Цонев. Бленуваният от Стоянович и Миланов №10 вече е на терена. Човекът с нестандартното мислене и креативността, който да вдъхне необходимото самочувствие на триото в атака.

Лъч надежда за изстрадалите "сини" сърца

Лъч надежда за изстрадалите "сини" сърца

11 юноши на клуба в разширения състав

Все си мисля, че оттук насетне Левски с Цонев, Краев, Марин и Мартин Петкови, няма да разчита само на контраатака. Очаквам далеч по-голям контрол над топката и различни идеи за развой на своето нападение. Най-сетне ще падне и голямата тежест от плещите на Мартин Райнов. До този момент капитанът, като истински лидер на тима, се нагърбваше да организира играта на "сините" и на моменти да бъде дори плеймейкър, което никога не е било основно негово качество.

Край на експериментите. Вече всеки ще бъде на титулярната си позиция и може да даде поне още малко от себе си в стремежа за още "сини" победи. Адмирации заслужават и останалите чужденци Микулич, Бари, Михайлович и Монсалве, които за разлика от други демонстрират професионализъм и някакво чувство на солидарност с настоящата пагубна ситуация на "Герена".

Снимка 529766

Източник: ПФК Левски

По неписан закон, трудните мигове са изградили и добър колектив. Към днешна дата се вижда, че съставът на Левски е по-задружен отвсякога. Няма го разделението, няма го меренето на...класа. Засега девизът на мускетарите е слоганът на този млад "син" тим, изграден най-вече от рожби на школата, добре запознати с фундаментите на левскарската идеология. Доказателство за това беше бурната радост на всички при гола на Боби Цонев, което нагледно показва обединителната фигура на №10.

Левски е бил близо до спонсорски договор с унгарска фирма

Левски е бил близо до спонсорски договор с унгарска фирма

Сделката се е провалила в края

В социалните мрежи капитанът Мартин Райнов поздрави Борислав Цонев за завръщането с думите "Маестро, музика!". Е, "симфоничният оркестър" Левски отново се сдоби със своя "диригент". Остават още няколко "концерта" до края на сезона, в които надеждите са, че "синята" музика ще гали ухото.

Доколкото е възможно...