Бразилските футболисти Велтон Фелипе Парагуа де Мело и Вендерсон де Фрейтас Соарес - Цунами ще пристигнат в София на 2 януари, а ден по-късно "сините" стартират зимната си подготовка с Левски.

Велтон ще трябва да премине медицински прегледи и да подпише договор за две години и половина със столичани.

Годината на Левски - треньорски хаос, безпаричие и Диксън (част 1)

Годината на Левски - треньорски хаос, безпаричие и Диксън (част 1)

"Сините" преминаха през най-бурните 12 месеца в цялата си клубна история

За първи път от настоящия клуб на офанзивния футболист - Ботафого-ПБ, коментираха ситуацията с него. Треньорът Жерсон Гусмао призна, че може да загуби голмайстора си от миналия сезон, ако за него пристигне добро предложение.

В интервю за подкаста Minutos Finais специалистът говори за възможността 24-годишният футболист повече да не носи екипа на Бело. Бразилският клуб е склонен да се раздели с Велтон сега и да получи някакви пари за правата му, за да не си тръгне със свободен трансфер в края на юни, когато изтича договорът му.

Петър Димитров: С идването на Стоилов свършиха оправданията на Левски

Петър Димитров: С идването на Стоилов свършиха оправданията на Левски

"Хубчев не е левскар"

"Той има договор до юни, открои се миналия сезон. Надяваме се да го имаме за по-дълъг период от време. Клубът обаче трябва да бъде умен, да знае дали ще успее да поднови договора му, или да преговаря за продажбата му сега, за да получи някакви пари", каза Жерсон Гусмао, цитиран от "Тема спорт".

През 2021 година Велтон вкара 9 гола за Ботафого-ПБ и се превърна в голмайстор на отбора. Освен това той беше избран за "хита на сезона" от феновете на тима.

Цунами вече подписа с Левски, като беше за 24 часа в София и се прибра след това в родината си. Ако всичко е наред с Велтон, то двамата бразилци ще се включат от първия ден на подготовка, като Левски вече обяви, че започва на 3 януари от 13 часа.

"Сините" стартират подготовката си на 3 януари в 13:00 часа на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов", а два дни по-късно заминават за едномесечен лагер в турския курорт Белек.

Управата на Левски с важно обещание към своите служители

Управата на Левски с важно обещание към своите служители

Погасява задълженията си към тях до март, 2022 година