Вече започва да тече срокът за записване на нови акции от Левски, след като протоколът от общото събрание е в Търговския регистър, съобщават колегите от "24 часа".

Левски все пак е вдигнал капитала си на общото събрание преди няколко седмици, когато изпълнителният директор Ивайло Ивков бе освободен от длъжност.

Основен играч на Левски на линия за мача с Берое

Основен играч на Левски на линия за мача с Берое

Заниманието се проведе пред погледа на председателя на УС на клуба Даниел Боримиров

След шума около уволнението на юриста, както и на члена на надзорния съвет Петър Ганев никой от ръководството на столичани не сподели дали това, заради което са се събрали акционери, е свършено. В точка 1 на общото събрание е заложеното за гласуване за увеличение на капитал.

Проверка на "24 часа" показва, че работата е свършена и той е вдигнат с 3 млн. лв. Сегашните акционери на Левски могат до средата на май да заявят и платят нови ценни книжа с номинал от 1 лев, но с цена от 5 лв.

На сбирката са присъствали 97,57% от имащите право на глас. Мажоритарният собственик на столичани Наско Сираков притежава 86,6%. Останалите са миноритарни акционери в клуба. Преди гласуването съветникът на Сираков - адвокат Борислав Георгиев, запознава всички акционери защо е добре да се приеме увеличаването на капитала на клуба. По думите му така дългът на "сините" към НАП, който е 11,8 млн. лв., ще бъде погасен най-бързо.

Крушарски коментира събитията в Левски

Крушарски коментира събитията в Левски

Вижте какво каза той

Любопитно е да се отбележи, че малко повече от 10% от акционерите се въздържат, когато започва гласуването за увеличаването на капитала. Все пак предложението е прието с 89,74%. Или иначе казано, малко акционери са подкрепили Наско Сираков.

Справка в книгата на акционерите показва, че бившият член на Надзорния съвет на "Левски" Константин Папазов не е присъствал на общото събрание. За изненада на мнозина баскетболният спец има една-единствена акция.

Точно заради това бе образуван и "Бизнес клуб "Левски". След сбирката Тодор Батков обяви, че ще си вземе от новите акции, след като е получил покана от Наско Сираков.

Ако не бъде достигната квотата от 3 милиона акции, то ще има втори шанс на тези, които искат да си вземат.

Станимир Стоилов взима със себе си крило на Левски, ако поеме гръцки гранд

Станимир Стоилов взима със себе си крило на Левски, ако поеме гръцки гранд

И двете страни към момента не дават официално потвърждение за преговори