Левски ще има рекорден бюджет през следващия сезон, ако се стигне до смяна на собствеността на клуба. Сериозен интерес към мажоритарния пакет акции на "сините" проявява маститият сръбски бизнесмен Драган Солак.

Той вече има в портфолиото си от компании и футболен клуб от английската Висша лига - Саутхемптън. Солак го контролира чрез фирмата "Спорт Републик" , чийто основен акционер е именно телевизионният магнат. Той държи 80% от дяловете на английския клуб. Наред с това Солак оперира и на българския пазар. Той е собственик на United Group, под чиято шапка е и българският гигант Nova Broadcasting Group, както и VIVACOM.

Петър Ганев: Съдбата се усмихва на този, който работи правилно и е честен

Петър Ганев: Съдбата се усмихва на този, който работи правилно и е честен

"Чак такива резултати не бяха очаквани"

Вече са проведени няколко кръга преговори между двете страни. От страна на Левски са участвали собственикът Наско Сираков, изпълнителният директор Иво Ивков и треньорът Станимир Стоилов. Представители на Саутхемптън и "Спорт Републик" са били Роберто Галярди и Расмус Анкерсен. Наред с това те са изгледали и финала за Купата на България с ЦСКА. Посредник пък е бил бившият бос на Левски Спас Русев, пише "Тема Спорт".

Ако се стигне до сделка, Левски ще разполага с много солиден бюджет. "Сините" ще имат сериозни средства, които ще гонят тези, с които оперира хегемонът на родната сцена Лудогорец. Целта ще е "сините" да детронират разградчани и да сглобят отбор, способен да атакува Шампионската лига. Коментирани са суми от над 30 милиона лева. Естествено, първоначалните усилия ще бъдат насочени към покриването на дълговете на клуба, както и по инвестиции в базата. Най-важната задача за треньора Станимир Стоилов пък е построяването на нов стадион. Кандидат-инвеститорите засега са индикирали намерения за наливане на 50 милиона лева за пълното доизграждане на "Георги Аспарухов".

Уелтън е под въпрос за мача с Лудогорец

Уелтън е под въпрос за мача с Лудогорец

Бразилецът получи травма на бедрото по време на двубоя със Славия