Как ще изглежда съставът на Левски през септември? Отговор на този въпрос в този момент трудно може да бъде даден, пише "Тема спорт".

Причината е, че след отпадането от евротурнирите и изпускането на добра сума от достигането на плейоф за влизане в групите на Лигата на конференциите, на сините може да им се наложи да продават играчи. Това призна и треньорът Станимир Стоилов, след като тимът бе елиминиран от Хамрун в третия квалификационен кръг.

"Този въпрос също ще стои пред клуба, ако няма други средства, с които да се покриват текущи задължения и ангажиментите, които има. Нормално е да прибегнем и към продажби. Направихме горе-долу отбор, но имаме задължения, които постоянно чистим. Клубът генерира големи приходи, но не достатъчни", отбеляза треньорът.

Бивш бранител на Левски си вкара автогол при равенството на Анже срещу Оксер

Бивш бранител на Левски си вкара автогол при равенството на Анже срещу Оксер

Двубоят от Лига 1 завърши 2:2

От началото на новата кампания имаше запитвания към играчи на Левски. Най-котирани от сините са централните защитници Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба, както и фланговият нападател Уелтън. За Сундберг и Уелтън имаше оферти от Турция, които бяха отхвърлени. Към Кордоба имаше интерес от Ференцварош, но маджарите даваха малко пари за панамския национал. Ако сега обаче сините получат предложения в порядъка на 1 милион евро, то няма да е изненада, ако някой от играчите бъде продаден. Причината е, че клубът има да погасява дългове към НАП, които не са никак малки.

Трансферният прозорец е до вечерта на 31 август. Дотогава на "Герена" може да има динамични процеси.

Същевременно сините вече следят играчи, които да бъдат привлечени през зимата.