Малко бяха положителните неща, които могат да отчетат на "Герена" след нулевото реми с Арда в 16-и кръг. Както и самият Станимир Стоилов призна, отборът му не заслужаваше да си тръгне с повече от точка от Кърджали, като дори добави, че тя е била максимумът. Ако трябва да извадим нещо положително, то би могло да се отнася до играта в защита и това, че отборът не допусна гол. По този повод можем да отбележим, че тази суха мрежа срещу Арда се забави рекордно дълго, пише "Мач Телеграф". Няма друг тим в елита, срещу когото Левски да не е опазил вратата си в първите 5 шампионатни сблъсъка с него. Това между другото се отнася не само за отборите от сегашния състав на Първа лига, а и за всички, които са били в елита през годините.

Георги Славчев: Ако феновете на Левски не получават нещо от клуба, те пречат

Георги Славчев: Ако феновете на Левски не получават нещо от клуба, те пречат

"Знаете ли колко глоби са платени заради тях?"

С някои условности, може да се говори за две изключения. Едното се отнася до обединения тим между Славия и Локомотив (Сф), наричащ се ЖСК-Славия, играл в елита между 1969 и 1971 година. Срещу него обаче Левски така и не стига до шести мач. Изиграни са 5 двубоя, в които "сините" не успяват да запишат суха мрежа, както се случваше и в последните две първенства срещу Арда. Преди да се стигне до шести сблъсък, този изкуствен тим се разпада и от 1971 година Славия и Локомотив пак заживяват самостоятелен живот.

Другото изключение е ПСФК Черноморец, който се появи в Първа лига през 2007 година. Ако броим този тим за различен от основания през 1919 тим на Черноморец, който за последно игра в елита през 2004 година, то трябва да споменем, че Левски не удържа атаката му чак до осмия мач през 2011 година, в който "сините" биха с 1:0. Ако все пак приемем този клуб за приемник на основания преди 102 години Черноморец, то тогава и той не може да се похвали, че Левски не му е правил суха мрежа до шестия мач. Това е така, тъй като "сините" бият бургаския тим за първенство, както през 1949 година, когато той се казва Любислав, така и през 1967 г., когато вече е в елита като Ботев (Бургас).

Иван Вутов: Сираков е авторитет, ще изправи Левски на крака

Иван Вутов: Сираков е авторитет, ще изправи Левски на крака

"Подемът в отбора е видим"

Конкретно срещу Арда, Левски има вече две победи, но все с допуснат гол и първата суха мрежа срещу тима от Кърджали дойде с реми, а не с три точки.