Левски финализира сагата с Петър Хубчев, която заплашваше лицензът на клуба за следващия сезон. Според източници на "Мач Телеграф" "сините" ще платят на бившия си треньор огромната сума от около 460 000 лева като обезщетение за предсрочно прекратения договор.

Припомняме, че Левски и в частност мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков уволни Хубчев през месец юни 2020 година, една година преди края на договора му. Контрактът между "сините" и треньора беше подписан с германския паспорт на легендарния защитник, което създаде големи проблеми на Левски.

Лъчезар Петров: Поговорихме си с Хубчев как се е стигнало дотук

Лъчезар Петров: Поговорихме си с Хубчев как се е стигнало дотук

След това не съм се чувал с него, само веднъж, за да уточним допълнително някои неща, споделя той

В крайна сметка треньорът осъди клуба във ФИФА. Повече от година "сините" правят всячески опити да се разберат с Хубчев, надявайки се той да се съобрази малко от малко с финансовото състояние на клуба. Дори бившият изпълнителен директор Павел Колев е пътувал до Германия, за да се срещне с Хубси, но това не помогна по никакъв начин по време на преговорите.

В крайна сметка в разговорите се намеси и представител на новия спонсор на Левски "Палмс Бет", който съдейства за постигане на разбирателство между двете страни. Все още не е подписано договореното споразумение, но се очаква това да стане факт до няколко дни.

Новината за постигането на разбирателство между двете страни беше потвърдена и от адвоката на Хубчев по делото - Георги Градев.

Левски е изчисти различията си и с асистентите на Хубчев - Георги Донков и Левон Апкарян, които също осъдиха клуба във ФИФА. Очаква се до дни и с тях "сините" да подпишат споразумение.

Левски проведе последна тренировка преди мача с Черно море

Левски проведе последна тренировка преди мача с Черно море

Билал Бари, Марин Петков и Димитър Костадинов се включиха в заниманията на пълни обороти