Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков разкри каква сума е платил клубът към Националната агенция по приходите през последните месеци, пише "Тема Спорт". "Сините" са заплатили над 800 000 лева към НАП.

В момента в клуба тече дю дилиджънс на външна фирма, която ще проучи подробно финансовото състояние на Левски, след което ще предостави доклад на "Юнайтед Груп". Компанията, на която начело е Драган Шолак, иска да закупи мажоритарния пакет акции на сините. Развитие около подобна сделка се очаква да има около Нова година, за което споделиха и от клуба.

"В момента ситуацията в Левски, включително и финансова е на светлинни години от това, което беше преди година. Опасенията ще продължат още много време. Казвал съм го и преди. Важното е да се следва правилната посока и да не се отклоняваме от нея. Питате ме за НАП.

От времето, в което дойдохме, при положение че преди това нещата бяха почти замразени, при плащанията сме покрили над 700 000 лева. Заедно с издръжката, а в момента в клуба няма и неизплатена заплата и липсват такива задължения, които да застрашават пряко и непосредствено Левски, мисля, че е много добро постижение", заяви Ивков пред BTV.

На въпрос дали сините ще привлекат още инвеститори, изпълнителният директор на столичани бе лаконичен: "Да, ще се намерят".

Приходите от кампанията "Левски е вечен" минаха 6 милиона лева

Приходите от кампанията "Левски е вечен" минаха 6 милиона лева

Клубният магазин е получил 40 000 лева от първия работен ден