Габриел Обертан е преминал от Левски в турския Ерзурумспор със свободен трансфер, научи ТОПСПОРТ. Това означава, че "сините" не са взели нито лев за френския футболист.

В медийното пространство се завъртя сумата от около 1 млн. евро. Босът на "белите орли" твърдеше, че е купил Обертан за 1.8 млн. евро. От "Герена" запазиха пълно мълчание около трансфера, като дори не обявиха раздялата с офанзивния играч на официалния си сайт. 

30-годишният футболист напусна 26-кратните шампиони в края на януари. Преди да подпише с борещия се за оцеляване тим в Суперлигата, Обертан е разтрогнал договора си с Левски. 

Снимка 407054

Източник: Twitter

Изпълнителният директор на столичани Павел Колев е прибегнал до този ход, за да може клубът да се отърве от голямата заплата на футболист, който не допринасяше с почти нищо за просперитета на отбора. 

В края на октомври миналата година Габриел Обертан подписа нов договор с Левски. Колев разкри, че при новите условия по контракта, французинът е щял да получава между 95 000 и 100 000 лева на месец. Тези суми станаха достояние в съблекалнята на "сините", а това никак не се хареса на останалите футболисти. 

Павел Колев: Треньорска смяна в Левски не е обсъждана, стабилизирането на клуба разваля съня на някои хора

Павел Колев: Треньорска смяна в Левски не е обсъждана, стабилизирането на клуба разваля съня на някои хора

"Част от тези информации се пускат от хора, които се водят левскари"