Левски продължава с чупенето на антирекорди. Първо "сините" за пръв път в историята си допуснаха такава загуба от шампионите у дома - 0:3. Дори може да се радват, че гостите сами дръпнаха ръчната и при 0:2 не се възползваха докрай от положението, пише "Мач Телеграф".

Но нещата не спряха до тук. Левски за пети път в рамките на един сезон се провали у дома. Оказа се, че до този момент подобно нещо не се е случвало. През сезон 1985/86, който бе първи под името "Витоша", а след това и през юбилейния 2013/14, "сините" стигнаха до четири провала у дома.

В Левски изправени пред ново финансово предизвикателство

В Левски изправени пред ново финансово предизвикателство

Свиват сериозно бюджета на клуба

Серията през XX век се смята за една от най-срамните. Първо Левски губи 0:1 от Локо (Пд), следва позорното 3:6 от Ботев (Вр) и историческото 1:3 от ЦСКА (първото вечно дерби на "Герена", за което и до днес се пеят песни).

Последният неуспех - 2:3 от Берое и до днес някои го броят за подарък към "зелените", защото им помага да спечелят първата и единствена титла в историята си. Интересен факт е, че втората до този момент негативна серия също стартира с провал срещу "смърфовете" - 1:2, традиционното в последно време 0:2 от Лудогорец. Следваха и два провала в плейофите - 1:2 от Литекс и нова издънка срещу "орлите". Този път с 2:3.

Сегашната серия започна още на старта - 0:2 от Берое. И след това се навързаха само загуби за историята - първа от Царско село у дома (0:1), първа от Арда (1:2), първа на "Герена" от Черно море 1:2 и вече споменатото 0:3 от Лудогорец.

Живко Миланов също влиза с гръм и трясък в графата на антирекордите. До този момент Левски няма вкаран гол под негово ръководство. Освен това няма треньор, който да е водил "сините" и да не е спечелил поне един мач! Направиха го дори Велислав Вуцов и Пепе Мурсия