Защитникът Кристиан Димитров е сигурно ново попълнение на Левски. Бранителят ще подпише договор за 2,5 години със "сините", след като вече си е стиснал ръцете със старши треньора на тима Станимир Стоилов, пише "Мач телеграф".

Димитров и баща му са били на "Герена", за да обсъдят контракта, а самият футболист е казал "да". Очаква се трансферът да стане факт до Нова година, тоест днес или утре. Възможно е сделката да бъде обявена официално и в началото на януари.

Левски взима Кристиан Димитров със свободен трансфер, след като 25-годишният играч разтрогна договора си с Хайдук (Сплит). В Хърватия бранителят изкара няколко сезона, през които беше резерва, участвайки в по-малко от 40 мача за тима си за първенство. От началото на сезона той няма нито един двубой за Хайдук, въпреки че 14 пъти е бил в групата за срещите от местния шампионат.

Кристиан Димитров беше много близо до трансфер на "Герена" и през 2019 година, когато играеше за Ботев (Пловдив). Двата клуба бяха в напреднали преговори, а "сините" дори се бяха разбрали със самия защитник, но в последния момент сделката пропадна, а играчът отиде в Хайдук срещу сума близка до 500 000 евро. Сега, 4 години по-късно, Димитров ще дойде на "Герена" без пари.

Португалци дават 4 милиона евро за Филип Кръстев

Португалци дават 4 милиона евро за Филип Кръстев

Желанието на Витория (Гимараеш) е да вземе халфа под наем до края на сезона