Снощи футболният Левски постигна една от малкото си значими победи за последните 15 години. Щастливото събитие обаче не се случи на зеления килим, а в сърцата на всички запалени по "синята" идея.

Най-сетне обединение!

Снощните изяви на Наско Сираков в ефира на bTV доказаха нагледно, че левскарската общност има своя голям лидер. Легендарна фигура, която застана със своя авторитет и ярко изрази готовността си да спаси столичния гранд.

Незабавна и солидна подкрепа за Сираков след изказването му

Незабавна и солидна подкрепа за Сираков след изказването му

"Заедно, в името на Левски!"

Силните думи на емблематичния нападател подействаха ободряващо и оптимистично. Особено след изключително тежка седмица за почти 106-годишния клуб, през която той беше превърнат в посмешище и обект на недостойни подигравки.

Може би пък не всичко е загубено. Действията на феновете по дарителската кампания и появата на Сираков са ярък знак, че от "Герена" ще се борят до последен дъх. Радващото е, че от двете страни има конкретика. Точни и ясни действия, чрез които отборът може да бъде спасен от злощастната си участ и перманентно да бъде отритнат от смъртоносната спирала на финансовата зависимост.

Макар и все още в сферата на благопожеланията, формулата "Сираков + фенове" обещава доста положителни резултати. Освен одобрението на лутащите се в потока от дезинформация левскари, клубът ще почувства сигурност и отвътре. А с това, освен по-благоприятна работна среда, биха могли да постъпят най-сетне и свежи парични средства. Тук е нужно да бъдат поздравени всички тези служители на футболния клуб, които вече от януари са без заплати, но все още изпълняват професионално своите задължения. 

Наско Сираков: Заявих на Божков, че съм готов да получа акциите на Левски. Премиерът да не е банка, че да ни дава кредит?
Обновена

Наско Сираков: Заявих на Божков, че съм готов да получа акциите на Левски. Премиерът да не е банка, че да ни дава кредит?

"Акциите не могат да бъдат оръжие. Те са инструмент. За доброто на Левски"

Но нека проявим и нужната нотка критичност. Бодряшкият ентусиазъм помага, ала дори и самият Сираков едва ли е готов за безумните трудности, които биха го посрещнали "учтиво" на "Георги Аспарухов". Вълка все още има проблем с една от фенските фракции, която беше отговорна за събличането на Ивайло Петев и последвалото напускане на Наско. Но дори и тези вътрешни конфликти да бъдат потушени, важни ще бъдат основите, върху която ще бъде изграден поредният нов Левски.

От хаоса ще трябва да се роди една добре работеща структура, харчеща по-малко пари, но постигаща дори и по-високи резултати. Трудно, нали?

Всичко по темата "Сираков", започна с писмото от легендите към настоящия собственик. Най-сетне голям брой бележити бивши футболисти поеха своя исторически дълг за спасението на Левски. Позицията им леко закъсня, но все пак постигна необходимия ефект. Искрата на промяната беше запалена.

Е, има и много други, които се скриха, но тях ще ги видите, когато ще дойде ред отново да грабят с пълни шепи от клубната хазна.

А Батков беше най-виновен...

А Батков беше най-виновен...

Моделът "Бащица" трябва да бъде пратен в миналото

Логично с името на Вълка, веднага се заговори и за Мъри Стоилов. Публиката на Левски обаче едва ли може да очаква негово официално завръщане. По-скоро ролята на съветник би била най-подходяща за него, а и да не забравяме и за неговите сериозни амбиции в треньорската професия.

Борбата за "синьото" съществуване продължава. Радващото е, че всички ангажирани с Левски избират конкретиката. Празнословенето и излишните емоции... останаха само за Тити Папазов. Оттук насетне може да очакваме още подвизи с марката "Левски", които ще предизвикат завистта на едни и аплаузите на други. 

И най-важното за левскарската общност - с всеки дарен лев, мечтата за спасение се увеличава.

А дали клубът ще чества своя последен рожден ден на 24 май, предстои да разберем...

Феновете на Левски събраха над 100 000 лева за спасението на клуба

Феновете на Левски събраха над 100 000 лева за спасението на клуба

Сериозна "синя" активност в платформата за дарения helpkarma