Входящите трансфери в Левски са нещо често срещано за клуба през последните 10 сезона. Много футболисти минаха през "Герена", но така и не помогнаха за съществен успех. Любопитно е обаче кои са отборите, подхранващи най-често "синия" състав за изминалата декада.

Ако не броим идващите от старшата-възраст, които са 31 на брой, Берое подхранва приоритетно селекцията на столичния гранд. От 2011 година досега, заралии са продали 9 футболиста на Левски за обща сума 235 000 евро. Става дума за Тодор Христов, Мартин Райнов, Пламен Крумов, Стефан Велев, Димитър Везалов, Жуниор Мапуку, Борислав Стойчев, Георги Костадинов и Димитър Везалов.

Боби Цонев обеща по-силен Левски след паузата

Боби Цонев обеща по-силен Левски след паузата

"Мотивирани сме заради нашата велика публика"

На втора позиция е Локомотив (Пд), захранили "сините" с Аймен Белаид, Базил де Карвальо, Иван Горанов, Илиян Йорданов и Александър Любенов. От изброените единствено са платени 200 000 евро за тунизиеца.

Любопитно е, че третото място се държи от кипърския АПОЕЛ. Четирима са играчите преминали на "Георги Аспарухов", след като за последно са били на Острова на Афродита. Освен Драган Михайлович и Христос Шелис, оттам пристигнаха Живко Миланов и Марсиньо.

За последните 10 сезона, Левски на три пъти се е подсилвал с играчи на Лудогорец (Мирослав Иванов, Александър Александров и Иван Чворович, на Динамо Букурещ (Филипе Нашименто, Ривалдиньо и Кристиан Наумовски) и Шарлерлоа (Линел Китамбала, Иван Горанов и Гьоко Зайков).

Според статистиката на специализирания сайт Transfermarkt, най-много парични средства за входящи трансфери са инвестирани по привличането на Холмар Ейолфсон от Макаби Хайфа (500 000 евро) и Стайн Спиерингс за същата сума от Валвийк.

Ще възкръсне ли "синият" Христос?

Ще възкръсне ли "синият" Христос?

Месец октомври се очертава като изключително важен за Левски