Ръководството на Левски е платило с 30% по-висока трансферна сума за Мартин Райнов през зимата, отколкото е щяло да даде за въпросния играч след края на настоящия сезон. Твърдението е на бившия главен скаут на клуба - Кирил Вангелов.

"Мартин Райнов беше договорен през лятото за 30 процента по-ниска сума, отколкото поиска сега от Левски. Категорично проблемът да не стане сделката лятото беше неговият агент, който извиваше ръцете на ръководството за стари вземания, защото той представлява Роман Прохазка и имаше да взима пари от словака. Искаше те да бъдат платени, а знаете, че Левски има задължения към агенти. Там имаше някакви проблеми и не се случиха нещата", заяви Вангелов пред Канал 3.

"През зимата за финансовите условия, които ми каза собственикът (б.р. - Спас Русев), аз му отвърнах, че това е престъпление за 4 месеца, защото този играч от 1 юни е свободен. Нямах проблем да го вземем Райнов на 1 юни, защото тогава той щеше да струва със 150 хиляди евро по-малко (б.р. - като платена трансферна сума и заплати за 4 месеца). Това е несериозно, когато отборът е във фалит. ОК, Павел Колев може да е договорил други условия с Берое, но заплатата му е горе-долу същата, която поиска и преди това", добави бившият главен скаут на Левски. Той разкри, че Райнов искал възнаграждение от 12 хиляди евро, 30 хиляди евро да сложи подписа си под договор и още 12 хиляди евро, ако играе в 70 процента от мачовете на тима", добави той.

Кирил Вангелов: Искахме Али Соу в Левски, но беше прекалено скъп

Али Соу бил прекалено скъп за Левски, "сините" преговаряли с нападателя цял месец

"На клуба му трябва поне година и половина, за да тръгне нагоре", смята Кирил Вангелов