Бившият футболист и член на Надзорния съвет на Левски - Кирил Ивков говори пред "Тема Спорт" за горещата тема, свързана с потенциалния нов собственик на клуба. Легендата на сините сподели мнението си за евентуално завръщане на Станимир Стоилов начело на отбора, както и за играчите, които са му направили впечатление в края на сезона.

Спонсор на Левски се надява да продължи партньорството си с клуба

Спонсор на Левски се надява да продължи партньорството си с клуба

"Сините" и Palms Bet представиха колекция от фенски артикули

Г-н Ивков, вярвате ли, че Левски може да се сдобие с нов собственик през следващите дни? Оптимист ли сте за тази сделка?

-Дано това да стане факт. Но нямам информация в момента, защото не съм ходил на "Герена", а и не съм се виждал с Наско Сираков от 24 май, когато бе празникът на клуба. Много хора започнаха да ми се обаждат и да ми казват, че сделката нямало да стане. Гледах и интервюто на Тодор Батков, в което сподели, че се надява да се намери нов собственик. Не знам, ако това не се случи, ще бъде много лошо. Дано да се получат нещата.

Покрай всичко това се заговори и за завръщането на Станимир Стоилов начело на "сините". Възможно ли е това да се случи и отлична новина за левскарите ли е това?

- Да, също ми споделиха, че Мъри може да се завърне в отбора. Лично аз не съм го виждал наскоро, но хора ми казаха, че са го видели на стадион "Раковски" в едно кафене. Но дали е говорил нещо свързано със завръщане в Левски, нямам представа. Слушах, че щял да се завърне, ако новият собственик пристигне на "Герена". Но според мен не го прави за парите, защото той има много, които си ги е изкарал с честен труд. Много добър треньор е.

Сираков, Мъри, Диксън и Благо Георгиев проведоха важна среща
Обновена

Сираков, Мъри, Диксън и Благо Георгиев проведоха важна среща

Продължи над три часа

Какво ви направи впечатление в представянето на Левски в последните мачове от сезона?

- Доброто е, че този млад отбор на 90% е изграден от школата на Левски. Показаха желанието да носят тази фланелка, но все пак възрастта си оказа и влияние. Играят, хвърлят се момчетата, но не е достатъчно само това. Но вярвам, че може да се изгради добър отбор покрай тези млади футболисти. Дано това се случи, защото направиха добри мачове и показаха качествата си. Трябва да казваш на тези играчи, че имат възможности и да не се стъписват на терена. Няколко от младите показаха, че имат много добри качества.

Има ли някой, който да ви направи особено впечатление?

- Мога да посоча братята Цоневи. И двамата са добри футболисти. Видяхме, че щом се включиха, се подобриха нещата в предни позиции. Дават последните, завършващите пасове, това, което липсваше на Левски през по-голяма част от сезона. Не случайно Борислав вкара и шест попадения, а срещу Черно море Радослав отбеляза много красив гол. Дано отборът да израства, защото всичките са горе-долу един и същи набор и желанието им е да се докажат. Трябва да има конкуренция в тима. Необходима е такава.

Тити Папазов потвърди за Диксън и обяви: Наско е говорил с Мъри за Левски

Тити Папазов потвърди за Диксън и обяви: Наско е говорил с Мъри за Левски

"Надявам се, че след дългия период, в който се водят преговори с бъдещия собственик Джоузеф Диксън, нещата ще се случат"

Имат ли място в Левски опитните Валери Божинов и Николай Михайлов?

- Божинов го знаем много добре. Беше изключителен талант, но от главата си пати. Толкова големи отбори обиколи, но не успя да се пребори. Вкара срещу Черно море решаващото попадение, но не можа да намери мястото си в Левски през сезона. Не знам защо треньорите не го накараха да работи повече на тренировките, защото се виждаше, че бе много изостанал от формата си. Може би не тренираше както трябва. Явно си мисли, че името му играе за него. Докато Ники Михайлов се завърна в Левски с много килограми отгоре. Иначе има големи качества. Познавам го още от дете. Но може би след завръщането от Нидерландия, където се представи отлично в Твенте, нещата тръгнаха надолу. Оттам нататък нещата не се получиха.

Очаквате ли Левски да направи мащабна селекция през лятото?

- Последния път, когато се видях с Наско, ми сподели, че има много набелязани футболисти. Предполагам, че ще се направи селекция. Има няколко поста, на които трябва да се намерят по-добри футболисти, а така ще се засили и конкуренцията в отбора.

Джоузеф Диксън завежда дело за 500 000 евро срещу футболиста, който обяви, че не получава заплати

Джоузеф Диксън завежда дело за 500 000 евро срещу футболиста, който обяви, че не получава заплати

Бизнесменът с личен иск