Ръководството на Левски е ударило на камък в преговорите за крилото Джавад ел Джемили.

Желанието на "сините" бе да привлекат 20-годишния футболист под наем до края на сезона, след което да го вземат с постоянен трансфер, а настоящият му клуб Акритас да запази солиден бонус при бъдеща продажба, тъй като има договор до 2025 година, пише "Тема спорт".

Шефовете на кипърския отбор обаче не са били удовлетворени от офертата на колегите си от "Герена" и двете страни не са постигнали споразумение.

Иначе мароканецът с испански паспорт е бил удовлетворен от предложените му лични условия и е бил готов да дойде в Левски, но за момента сделката е стопирана. Той вчера попадна в групата на Акритас за гостуването на АЕЛ (Лимасол). Преди това Ел Джемили остана извън състава на Бруно Акрапович при загубите от АПОЕЛ (Никозия) и Кармитоса. Причината бе, че се чакаше развръзка по неговия трансфер в Левски. През този сезон футболистът има 15 двубоя и 3 попадения за тима.

Вечното дерби по всяка вероятност ще е в делничен ден

Вечното дерби по всяка вероятност ще е в делничен ден

Новите предсрочни парламентарни избори ще внесат хаос в програмата за Първа лига

Трансферният пазар в България отвори на 1 февруари и затваря в последния ден на месеца. Този в Кипър обаче приключи и от Акритас ще се съгласят единствено да продадат играча срещу добра сума, тъй като няма да имат възможност за реакция с привличане на негов заместник. Левски би могъл да покрие изискванията на кипърците само при сделка за смяна на собствеността. Това би могло да се случи този месец и при взимането на властта от "Спорт Рипъблик", то "сините" ще имат солидни средства за входящи трансфери и ще бъде привлечен и Джавад ел Джемили. При такова стечение на обстоятелствата Станимир Стоилов има набелязани и още двама футболисти - десен защитник и халф. На този етап все още не е ясен профилът на играча за средата на терена, като по-вероятно той да е с по-офанзивни функции.

До момента Левски привлече трима нови - централния защитник Кристиан Димитров, халфа Асен Чандъров и нападателя Рикардиньо. Тримата пристигнаха на "Герена" като свободни агенти, като за последните двама Септември (София) и Гремио си запазиха процент от следващи трансфери.