На "Герена" продължават да гледат оптимистично към сделка за смяна на собствеността и тръгване в посока нагоре. Част от ръководството на Левски с недомлъвки подсказва, че развръзката е близо и дълго чаканата добра новина ще се осъществи и властта ще бъде в ръцете на "Спорт Рипъблик". Вече споменатите входящи сделки при столичани ще се случат при този сценарий, пише "Тема спорт".

Както е известно, компанията притежава мажоритарния дял акции в английския Саутхемптън и турския Гьозтепе. Светците се наредиха на втората позиция по похарчени пари за входящи трансфери в Англия. Клубът е дал 63,25 милиона евро за нови попълнения, като само Челси е пред тях. Отборът е на последната позиция във Висшата лига и битката за оцеляване ще бъде тежка. Това доведе до напрежение сред феновете и на 7 февруари Анкерсен и останалите шефове на Саутхемптън ще имат среща с привържениците.

От друга страна, в Гьозтепе не са доволни от трансферната политика, която "Спорт Рипъблик" провежда през зимата. До момента тимът е взел трима нови - Мичи Нгалина (Колорадо Спрингс), Хикмет Чифтчи (Кайзерслаутерн) и Алиу Траоре (Фрозиноне). Но в клуба чакат нападател. Той може да дойде до 8 февруари, когато затваря трансферният пазар в южната ни съседка.