В неделя, 5 февруари, сдружението "Левски на левскарите" ще проведе Общо събрание. Събитието ще стартира в 10:00 часа в Интер Експо Център. До края на януари се приемаха кандидати за влизането в новия Управителен съвет, а най-голямо впечатление направи издигането на треньора на сините Станимир Стоилов.

Със сигурност Мъри ще влезе в управата на сдружението и се очаква да бъде избран за неин председател. Очаква се съвсем скоро Тръст "Синя България" да прехвърли 10-те си процента от акциите на клуба и те да отидат в ръцете на "Левски на левскарите". По този начин сдружението ще влезе в управлението на клуба.

Футболистите на Левски подновяват тренировки

Футболистите на Левски подновяват тренировки

Отборът бе пуснат в тридневна почивка след прибирането си от лагера в Дубай

На 4 май 2022 година се учреди "Левски на левскарите". Събитието се състоя на стадион "Георги Аспарухов" пред сектор Б и бе уважено от Наско Сираков, Ивайло Ивков, Даниел Боримиров и Станимир Стоилов. За председател на Управителния съвет на сдружението тогава бе избран Димитър Костадинов, а в него влязоха още Адриян Петров, Асен Великов, Даниел Стрезов, Иво Тасков, Иван Евстатиев и Никола Бушняков. В неделя предстои да се избере нов състав.

Преди учредяването ръководството на сините организира редица срещи с фенове в градовете Хасково, Кюстендил, Сливен, Велико Търново, Радомир, Петрич, Разлог, Варна и други. В "Левски на левскарите", освен Станимир Стоилов и Ивайло Ивков, като членове се включиха още Цанко Цветанов, Димитър Телкийски, Ивелин Попов и Елин Топузаков. Сред учредителите е и Наско Сираков.

От Левски обявиха сериозно намаление на мачовите фланелки на отбора

От Левски обявиха сериозно намаление на мачовите фланелки на отбора

Може да се купят както титулярната синя фланелка, така и резервните жълта и черна

"Това беше една моя мечта и идея. Много държах да се създаде. Виждах път, в който Левски можеше да си помогне финансово. Клубът да има гарантирана стабилност поне откъм това да не може да фалира. Според мен не се направи достатъчно от клуба и от всички нас да обясним всичко, както трябва. Това е модел, който беше измислен и гледан от Байерн, Реал (Мадрид), Барселона.

Малко видоизменен в български вариант. Ще продължим да работим и развиваме сдружението, макар че то е най-голямата доброволна организация с над 1200-1300 членове. Това също е положително. Беше създадено, за да помага на Левски. А веднага тръгваме негативно.

Феновете на Морето щурмуват Велико Търново за мача с Левски

Феновете на Морето щурмуват Велико Търново за мача с Левски

Настроението е приповдигнато

Но това е дълги години изградено недоверие към всяко нещо, което започваше клубът. Различни хора идваха и обещаваха големи работи, а същевременно не ги свършиха. Нормално е да има недоверие. С времето всички ще се убедим, че рано или късно ще бъдем под една шапка на Левски", заяви Стоилов в края на миналата година.

Преди месеци бяха публикувани кадри от събрание на сдружението, на което присъстваха треньорът на сините и изпълнителният директор Ивайло Ивков. От него се изнесоха скандални цифри и подробности от клуба, а Мъри заяви, че не ходи щастлив на работа. Сега предстои да видим дали има промяна в това и сме сигурни, че наставникът на Левски и Ивков няма да скрият нищо от синята общност в неделя, информира "Тема Спорт".

Кандидатът за нов собственик на Левски – втори по похарчени пари в Англия

Кандидатът за нов собственик на Левски – втори по похарчени пари в Англия

Част от ръководството на Левски с недомлъвки подсказва, че развръзката е близо