Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков говори пред медиите при заминаването за Дубай, че сделката за придобиване на "сините" от голям международен холдинг е на финалната права.

"Безспорно положението е далеч по-добро, в сравнение с преди една година. Разчистихме задълженията към футболисти и бивши треньори. Имаме една добра перспектива в близкото бъдеще, но в същото време, ако не успеем да защитим позицията си, Левски може да понесе сериозни санкции като клуб".

"При представянето ми начертахме план, според който Стоилов ще се занимава със спортно-техническите въпроси, докато аз в административно-правните. Идеята е ние така да ръководим клуба, че да бъде всичко прозрачно, но и професионално свършено. Не е лесно да се ръководи предприятие като Левски. Ние взехме де факто фалирал клуб тогава. Ние се стабилизирахме, но винаги казвахме, че това е само първата стъпка. Крайният ни стремеж е чрез представянията на терена да привлечем вниманието на бизнеса, което е и факт.

Ивков за Левски: С това плащане какво е спасено? Нищо!

Ивков за Левски: С това плащане какво е спасено? Нищо!

"Не си правим илюзии"

Има интерес от много голям международен холдинг и доколкото аз имам информация този интерес все още е налице и сме на финалната права. Докато не се случи обаче не може да сме спокойни. Пътят назад е кратък".

"Днес трябва да бъде финализиран трансферът на Миланов. Той дойде в един много тежък момент за клуба. Има джентълменско споразумение между него и клубното ръководство, ако пристигне определена оферта към него. Аз му пожелавам успех. Сделката не е финализирана, тъй като има леки разминавания с арабския клуб, но очаквам, че всичко ще се случи".

"Другото положително е, че в следствие на работата на Мъри и щаба му, имаме много оферти за наши играчи. Преди година имаше нулев интерес. Сега Левски не е толкова притиснат, че да продава на неудовлетворителни цени".

"За политиката с БФС може да адресирате въпроси към Наско Сираков. Не ме интересува кой е президента. За момента се занимавам с доста по-важни за клуба неща. Феновете може да бъдат оптимисти за бъдещето на клуба".