Спортният директор на Левски Ивайло Петков говори пред програма "Хоризонт" за ситуацията около отбора и съгласието на почти всички от футболистите да си намалят заплатите по време на епидемията и извънредното положение в страната.

Дени Алар също намали заплатата си в Левски

Дени Алар също намали заплатата си в Левски

Австриецът подписа анекса към договора със "сините"

"У дома съм си. Ако се наложи, качвам се на колата и идвам в София. Идвах до столицата миналата седмица, когато водихме разговори с футболистите за намаляването на заплатите. Бяха трима, сега останаха само двама.

Те не са отказали, но им е нужно повече време за размисъл. Тези футболисти чакат разговор с техни адвокати и агенти, за да вземат решение. Това, което правят феновете за Левски, също помага на футболистите да вземат решение за намаляване на заплатите.

Засега нямаме проблем от това естество. Всички в Левски показва съпричастност. От 16 март всеки футболист на Левски се готви индивидуално по програма. Разчитаме на техния професионализъм. От понеделник започват с нови програми и се надяваме на тяхната самодисциплина. От чужденците единствено Холмар Ейолфсон не е тук. Той е в Исландия, където отиде да присъства на раждането на първото му дете", каза Ивайло Петков. Според него футболното първенство трябва да се доиграе, както е по програма.

Лично мое мнение е първенството да се доиграе. Но да се изиграят само два мача и да се спре след това първенството не е сериозно. Не може да караме футболистите да се подготвят 20 дни, за да изиграят два мача. Или играем всички кръгове по програма или спираме.

Това отново казвам е лично мое мнение. Работихме по лятнатата селекция още от януари месец. Имаме варианти, следим ги, но трябва да сме наясно какво се случва с клуба, с какви финанси ще разполагаме. Като клуб във всяка една сфера Левски се развива. Тук искам отново искам да изкажа своята благодарност към привържениците на Левски. И смятам, че това е правилен начин за развитието на Левски като клуб", добави Ивайло Петков.