Илия Димитров е един от юношите на Левски, за когото се смята, че има най-голям шанс за пробив в първия тим на "сините". Той доказа това още с изявите си през изминалия сезон, когато в откриващия кръг донесе победата срещу Ботев (Пд) с късно попадение. След това стрелецът получаваше спорадични шансове за изява на "Герена", поради което се стигна до негов наем в Септември, а сега и във Витоша (Бистрица).

23-годишният стрелец се представя на добро ниво за "тигрите" на Асен Букарев, но целта пред него е друга - да води атаката на любимия си Левски. Ето какво сподели той в специалното си интервю за читателите на ТОПСПОРТ.

Атанас Кабов пред ТОПСПОРТ: Успех на Левски за Купата, гледах мача с Лудогорец от трибуните

Атанас Кабов пред ТОПСПОРТ: Успех на Левски за Купата, гледах мача с Лудогорец от трибуните

"Решението да премина във Витоша бе мое и мисля, че е правилно"

Как поддържаш форма по време на тази принудителна пауза в шампионата?

-Всички знаем какво е положението в момента, за съжаление. Справям се като всеки един нормален човек, като цяло гледам да се абстрахирам от цялата тази обстановка, но разбира се спазвам всички разпоредби и препоръки на лекарите. Имам специална програма за тренировки, която следвам, за да поддържам формата си. Надявам се съвсем скоро всичко да отмине и да възобновим тренировъчния процес.

Имаше брожения за прекратяване на Първа лига, което щеше да се окаже фатално за Витоша. Смяташ ли, че подобен развой на събитията щеше да бъде честен? Също така има ли твоят тим все още надежда да се пребори за спасението?

- Да, прочетох, че искат да прекратяват първенството, но не съм много запознат. Ще бъде жалко, ако бъде прекратено, защото Витоша ще се бори до край, за да се спаси. Шансът ни за спасение е минимален, но всичко може да се случи.

Снимка 439060

Източник: LAP.bg

Навлезе в добра форма, но за жалост първенството спря. Как се чувстваш под ръководството на млад и амбициозен треньор като Асен Букарев?

-Чувствам се много добре. Все още не съм в оптимална форма, но под ръководството на Асен Букарев съм сигурен, че ще покажа това, което мога най-добре, а именно да вкаравам голове.

Сигурен съм, че следиш ситуацията в Левски. В медиите се появиха информациите, че от лятото ще се гради отбор изцяло от българи. Готов ли си да се пребориш за титулярното място в клуба през следващата кампания?

- Разбира се, че следя положението. За сега не е добре, но едно голямо "Благодаря" на всички, които останаха в клуба и най-вече на феновете за тяхната подкрепа. Готов съм да бъда титуляр в Левски и да водя "синята" атака.

Красимир Иванов: Звучи премерен и навременен ход, ако Левски и ЦСКА залагат на български футболисти

Бивш шеф на "Герена": Звучи премерен и навременен ход, ако Левски и ЦСКА залагат на български футболисти

"Ще е добре за нашия футбол като цяло"

Левски е на полуфинал за Купата на България. Имат ли шанс "сините" да триумфират с националното отличие?

-Много силно искам Левски да спечели Купата, най-вече заради феновете, защото те я заслужават.

И като за финал, натрупа доста опит по терените у нас, готов ли си, ако ти се отдаде възможност, да опиташ късмета си и в чужбина?

- Да, искам да играя в чужбина. Ако се отдаде възможност, бих отишъл в чуждестранен клуб.

Георги Костадинов пред ТОПСПОРТ: Чувствам се отлично в Арсенал (Тула), Левски ще спечели Купата на България

Георги Костадинов пред ТОПСПОРТ: Чувствам се отлично в Арсенал (Тула), Левски ще спечели Купата на България

"Няма какво да губим, ако се класираме на Европейско първенство"