Към днешна дата младият нападател на Левски - Илия Димитров кара своя втори период като преотстъпен в Локомотив (София). В унисон с добрия старт на "железничарите", стрелецът започна да бележи гол след гол във Втора лига, давайки ясен сигнал на хората от "Герена", че амбицията му е да се завърне бързо, но този път и за доста по-дълго, в селекцията на столичния гранд.

Димитров допълни, че най-скъпите му моменти със "синята" фланелка досега са дебютът му срещу Пирин (Гоце Делчев), попадението срещу Юргорден и неговото участие в 100-годишния юбилей.

Ето какво още сподели младежкият национал на България в специално интервю за читателите на ТОПСПОРТ.

Илия, здравей. Говорим си в момент, когато твоят Локомотив (София) се изравни на първото място във Втора лига с Царско село. Намериха ли "железничарите" най-сетне правилния път за своя дългоочакван възход?

- Много се радвам, че ми задавате точно този въпрос. В последно време забелязвам възходяща градация в играта на отбора ми, която ме кара да се чувствам щастлив, че съм част от него.

Снимка 306286

Източник: LAP.bg

Ти беше част от този клуб и през и през изминалия полусезон, но оттогава се случиха доста промени. Смяташ ли, че сегашният състав на Локомотив е по-силен от този през пролетта?

- Да, и миналата година играх за Локомотив, но нещата наистина бяха много различни и не мога да направя правилно сравнение.

Мнението ти за вашия старши-треньор Младен Додич?

- Няма как да не оценявам по достойнство качествата на треньора при положение, че Локомотив въври в правилната посока.

Дано Левски забелязва доброто ми представяне. Винаги съм бил амбициран да играя на "Герена". Дебютът срещу Пирин (ГД) и голът Юргорден са незабравими моменти.

 

Според теб, кои са тимовете от втория ни ешелон, които имат най-голям шанс за класиране в елита?

- Първенството през този сезон е прекалено конкурентно и смятам, че доста от отборите могат да се борят за промоция.

Снимка 303632

Източник: LAP.bg

От началото на сезона си голмайстор на Локомотив. Смяташ ли, че добрите ти изяви вече са забелязани от клуба, който държи правата ти - Левски?

- Представям се добре от началото на сезона и се надявам Левски да забелязва това.

Предполагам си достатъчно амбициран, за да се върнеш на "Герена". Готов ли си обаче да се бориш с жестоката конкуренция в атака, която към днешна дата създават нападатели от ранга на Буш, Мапуку и Обертан?

- Винаги съм бил амбициран да играя на "Герена". Конкуренцията е нещо страхотно, което ни изгражда като по-добри футболисти.

Има ли шанс през зимата отново да те видим със "синия" екип?

- Времето ще покаже...

Снимка 311948

Източник: LAP.bg

Разкажи ни за най-хубавите ти мигове на "Герена". Предполагам сред тях са дебюта ти срещу Пирин (Гоце Делчев) и гола в юбилейния двубой срещу Юргорден?

- Дебютът срещу Пирин (Гоце Делчев) и двубоят срещу Юргорден са едни от най-запомнящите се моменти, които имам със "синята" фланелка. Но най-ясно в съзнанието ми изпъква юбилейният двубой с Лацио по случай 100-годишния юбилей.

Според теб има ли сили селекцията на Делио Роси да се пребори за титлата на България през този сезон?

- Амбицията на Левски винаги е била да се бори за първото място!

Снимка 238607

Източник: LAP.bg

Да поговорим малко и за младежкия национален тим. Започнахме европейските квалификации с много неприятна загуба от Люксембург. На какво я отдаваш - видима липса на късмет или подценяване на противника?

- Загубата наистина беше особено неприятна. Отдавам я само и единствено на нас - тези, които бяхме на терена, защото не показахме нужните качества и характер, за да спечелим този мач.

В последно време забелязвам възходяща градация в играта на Локомотив (София), което ме кара да се чувствам щастлив.

Имаме ли реален шанс да се класираме на ЕВРО 2019?

- Шанс винаги има, но ако искаме да постигнем това, ни чака много работа.

Снимка 311950

Източник: LAP.bg

И като за финал, какви са личните ти амбиции през този сезон?

- Не си правя дългосрочни планове. За мен важното е да се представям на ниво,което ще доведе до успехите в бъдеще.

Христо Йовов за ТОПСПОРТ: Левски ми харесва, промяната при Роси е видима

Христо Йовов за ТОПСПОРТ: Левски ми харесва, промяната при Роси е видима

"Бях скептичен за трансфера на Обертан", заяви Бижутера