За всеки е очевидно, че новото ръководство на Левски наистина се интересува от просперитета и бъдещето на клуба. Постепенно бяха създадени всички необходими предпоставки за няколко поредни силни сезона.

Естествено беше ясно, че толкова голяма институция във футбола ни, каквато безспорно е Левски, не може да съществува по начина, по който го правеше преди пристигането на Павел Колев на "Герена" - висяща във въздуха, надграждаща проект, който на теория, а и на практика още нямаше положени основи.

Снимка 242091

Източник: LAP.bg

Главната отправна точка при рестартирането на "синия" гигант бе подсигуряването на условно безграничен и неизчерпаем финансов гръб. Беше направено. След което дойде ред и на привнасянето в отбора на необходимата идентичност. Не само в клуба, но и физически - в самия състав. Това бе направено с връщането на "Герена" на някои от най-популярните бивши фигури, изиграли важна роля в написването на не една и две незабравими страници от "синята" история.

Снимка 386590

Източник: LAP.bg

Нещо повече, с връщането на тези носители на идентичност бяха взети и маркетингови продукти, които са в задоволителна форма и безспорно от класа, що се касае до нуждите на футбола, практикуван в Първа лига. Както го правят големите клубове. Добре е да се печели от билети, но не е лошо и да видиш някоя и друга фланелка да напуска клубния магазин. На Божинов или Ники Михайлов, да речем.

Снимка 406009

Източник: LAP.bg

Освен всичко останало Божинов бе обгрижен първо със специална фотосесия, направена броени минути, след финализирането на трансфера му, а след това бяха напомнени и някои от бележитите му фрази, обединени в забавно видео. Ясно е, че освен перфектен за Първа лига футболист, Валери е и носител на една любопитна част от българската футболна народопсихология. Това бе използвано по чудесен начин. Ювелирен, както би казал покойният, неповторим Мичман.

Снимка 405177

Източник: Официален сайт на Левски

Закачката Божинов - Михайлов - Николета - Биляна и т.н. също е налична. Половинките на футболистите вече бяха снимани на "Герена", като е възможно да е имало и фенове в сблъсъка с Локо (Пд), за които наличието на подобни красиви WAGs, както е популярно да се наричат на Острова да речем, е било допълнителен бонус.

Нещо много важно. Мъри се завърна на "Герена". За първи път от 2017 година. Няма значение дали е получил специална покана или просто е решил, че връщането на Иванков, Миланов, Николай Михайлов и оставането на Боримиров е показателно за това, че там ще се работи безспорно със "синята" идея на първа линия в съзнанията на споменатите фигури.

Снимка 278195

Стоилов на стадиона на Левски... След заведените дела, след всички неуредици с предишното ръководство, след разказите на Рибаря за преживяванията му с Мъри, той отново бе на стадиона, който със сигурност му носи безброй приятни спомени. Които лекичко карат сърцето му да бие с разнообразен ритъм. Именно заради всичко преживяно на "Герена". Не че ще се върне, не че някой го навива, но все пак. Той е там. Това не може да е случайно.

Станимир Стоилов отново на "Герена"

Мъри отново на "Герена"

Специалистът е без отбор

Павел Колев е професионалист. Знае какво и как трябва да направи. Съчетано с неподправеното му пристрасие към любимия клуб, това го прави най-силният човек в Левски. Най-полезен за клуба. Личи самочувствието му, повишено допълнително от заемания от него пост. От, защо пък не, сбъднатата мечта?!

Снимка 407370

Източник: LAP.bg

Да, има много солидни фигури, които истински обичат клуба. Но е рядкост една от тях да има възможността наистина да промени нещо, съобразно заемания от него пост. Не само това - да разполага и с капацитета да управлява цялата мощ и също така поверена отговорност, която се поставя в ръцете му.

Всички предпоставки сякаш ги има вече на "Герена".

Официално: Васил Божков обяви, че поема властта в Левски!

Официално: Васил Божков обяви, че поема властта в Левски!

Вижте съобщението, разпространено от бизнесмена

Сега остава и отборът да заиграе "голям" футбол.

Срещу Локо той не беше такъв. Очевидно за всички. Да, много възможности в последните минути, но изоставане, наваксване и излишен разход на нерви и емоции срещу съперник, който не би трябвало да е чак толквоа упорито и невъзможно за преодоляване препятствие, ако целите на "Герена" са наистина максимално високи. Има време, може би. И за Дерменджиев е необходим кредит на доверие, подобно на този, поискан то Любослав Пенев в ЦСКА. Ясно е, че с промяна в движение, по време на паузата, нещата няма как да се случат като с магическа пръчка.

Любо поиска единствено време, а ЦСКА не бърза за никъде

Любо поиска единствено време, а ЦСКА не бърза за никъде

Не бързайте с критиките към Пенев

Нека този сезон бъде експериментален. Оформящ, "скулптуриращ", съграждащ за Левски. Но да е последният такъв. Защото феновете се наситиха на експерименти. Търпението им е на предела. Вече доста години. Със сигурност, предвид динамиката на върха в Първа лига и всички извършени промени, следващата футболна година обещава да е зрелищна. И дано е така. Иначе пак ще станем свидетели на познатите процеси и на "Герена", и на "Армията", от които не печелят нито "сини", нито "червени", нито пък генерално българският футбол.

Снимка 350233

Източник: LAP.bg