Новото попълнение на Левски Христос Шелис дебютира срещу Славия. Кипърецът даде първото си интервю като футболист на "сините" пред клубната телевизия. 

"Първите ми впечатления са много добри. Хората и културата тук са много близки до тези в Кипър. Не усещам никаква разлика. Съотборниците ми ме приеха топло и бързо в отбора. Вярвам, че имаме добри шансове тази година. 

Срещу Славия беше първият ми мач пред публика след пандемията, а феновете бяха невероятни. Наистина са 12-ият играч на тима. За съжаление не успяхме да спечелим, но направихме един добър старт и можем да надградим представянето си в следващите мачове. 

Левски отправи ново предложение към Драган Михайлович

Левски отправи ново предложение към Драган Михайлович

Универсалният футболист може отново да играе за "сините"

Знаем, че ще бъде труден мач срещу Ботев (Враца). Знаем, че са млад отбор, който работи здраво. Ако вложим енергия и хъс, покажем потенциала и техниката на нашите играчи и повярваме в тима можем да вземем първа победа.

Разговарях с няколко играчи. Разговарях и с Драган Михайлович, с който сме играли заедно в АПОЕЛ и ако трябва да бъда честен взех решението си сам на база всичко, което видях за публиката в интернет. Очаквах да видя многобройна публика и сега съм щастлив от избора си. Смятам, че сега имам шанса да се изградя като по-добър играч в Левски. 

Гледах няколко мача миналата година, тъй като имам приятели, които играха по това време в България. Знам, че ме очаква физическа игра с много тичане, много страст и борба. Затова избрах да дойда тук. Заради начина на игра. Смятам, че мога да се подобря много физически. 

Ники Михайлов: Имах по-добри оферти от тази на Левски, взех се здраво в ръце

Ники Михайлов: Имах по-добри оферти от тази на Левски, взех се здраво в ръце

"Толкова добре физически не съм бил от 4 години"

Напуснах млад дома си. Още на 11 години се преместих в Солун за 4 години, след което преминах в Арсенал за около година. Отидох в Гримзби, след това в Шрозбъри. Там получих шанс да тренирам редонов с първия състав и получих минути игра. След това реших да изградя кариера в Европа и се завърнах в АПОЕЛ. Не беше лесно и представянето ни не беше добро, но вярвам, че се изградих като играч и характер. Сега вярвам, че мога да дам на Левски повече от себе си, за да помогна тимът да се завърне там, където му е мястото. 

Арсенал са голям клуб. Големи професионалисти. Имат стратегия на развитие на играчите те. Аз искам да се развивам, а не да играя юношески футбол. Затова избрах да си тръгна. Всеки играч мечтае да играе в големите първенства. 

Първо искам да благодаря на феновете. За подкрепата и всички съобщения, които получих. Карат ме да се чувствам близо до тях и добре приет. Искам да им кажа, че работим здраво всеки ден, за да им дадем това, което заслужават и мисля, че скоро ще се случи", каза кипърският защитник.

Георги Миланов минава прегледи днес и подписва с Левски

Георги Миланов минава прегледи днес и подписва с Левски

Халфът вчера се разбра с ръководството на "сините"