Георги Аспарухов e най-голямата емблемана Левски. Отишлият си твърде рано от този свят е известен със своята скромност. За това разкрива и друга леганда на "сините" Цветан Веселинов-Меци. Той споделя, че Гунди е ритал с ръчно шити обувки, поправяни от майстор при нужда. 

"До 1967-а Гунди, аз и Жоро Соколов ритахме с обувки, шити и поправяни от бай Кольо обущаря. Точно преди мача с ЦСКА ни дадоха бутонки "Адидас", беше голяма радост. А и мачът беше паметен, не толкова с играта и резултата, колкото с факта, че на стадион "Васил Левски" по трибуните имаше повече от 70 хиляди зрители. Нито преди, нито след това са се събирали толкова хора на мач! ЦСКА поведе с гол на Аспарух Никодимов, а аз изравних с новите обувки", раказва Меци пред "България днес".

Изградиха параклис в чест на Гунди и Котков

Изградиха параклис в чест на Гунди и Котков

Носи името "Св. Георги Победоносец"

"Гунди имаше много контузии, краката го боляха. Особено в провинцията много го ритаха, иначе не можеха да го спрат. Искаше да се откаже още през 1970 година, но тогава вътрешният министър Ангел Солаков го придума да остане в отбора и да играе още известно време", добавя Сина на слатинския вятър.