Приятелските мачове на Левски с руските отбори в Дубай няма да се предават по телевизията. Предвиждаше се тези двубои да залегнат в ефира, но последното решение на организаторите е въпросните двубои да останат "на тъмно". Това е заради възникналото напрежение относно провеждането на каквито и да е мачове с тимове от Русия изобщо.

Днешният първи двубоя в Дубай срещу местния Ал Насър също няма да бъде достъпен телевизионно от привържениците на Левски. Това обаче няма нищо общо с руския казус. Контролата от 16:30 часа българско време ще се играе на стадион "Ал Мактум" и ще остане без достъп на телевизионни камери по изричното настояване на клуба домакин.

Жоро Миланов към левскарите: Раздялата е на хартия, защото сърцето ми винаги ще бъде синьо!

Жоро Миланов към левскарите: Раздялата е на хартия, защото сърцето ми винаги ще бъде синьо!

"Роден съм с любовта към клуба и от дете мечтаех да имам привилегията да играя за Левски"

Следващият спаринг на тима на Станимир Стоилов ще е на 17-и януари, вторник, срещу ФК Краснодар, а началният час на закрития мач на - JA Sport & Shooting Center в Дубай все още не е обявен. Другите двубои, които няма да получат телевизионно покритие са на 22.01 срещу бившия тим на Ивелин Попов Спартак Москва и последната проверка на лагера в последния ден на януари срещу Урал Екатеринбург.

Все още от Левски нямат официално становище на възникналия казус с брожението сред част от левскарската общност, която реагира остро, след като сините обявиха официално контролите с руските тимове. "Не е допустимо след поголовно наложените международни санкции към Русия и изваждането на националния и клубните им тимове от всякакви състезания, Левски да провежда официални контроли с такива отбори", е лайтмотива на брожението. От щаба на сините обмислят да замажат конфузната ситуация с варианти или тимът да играе с жълти гащета, като по този начин екипа символизира знамето на Украйна, или в началото отбора на излезе с транспарант "Не на войната".

На този етап другите два мача - с ФК Рига от Латвия на 25-и януари и малайзийския ФК Джохор ще бъдат излъчени по българска телевизия.

Левски стартира годината с победа

Левски стартира годината с победа

Вижте подробности