Бившият футболист на Левски Георги Миланов е в България за няколко дни, като ще използва този момент да отиде да гледа тренировка на "сините". Креативният халф вече изигра няколко мача за новия си тим Ал Дафра в шампионата на ОАЕ, където Миланов и съотборниците му се борят за оцеляване.

Миланов даде специално интервю пред Дарик радио, в което коментира процесите в Левски след неговото напускане и какви са очакванията му за развитието на "синия" клуб.

Георги Миланов: Левски за мен е любов, страст и още нещо, липсва ми много

Георги Миланов: Левски за мен е любов, страст и още нещо, липсва ми много

"Писано ни е да играем с Попето"

"Имам няколко дена почивка и дойдох да си видя семейството. Имах малко работа, тъй като след трансфера нямах време. Сега ми изникна възможност и гледам максимално да се възползвам от това", каза Миланов.

Той говори за адаптацията към новия си тим: "Да, вече направих 6-7 мача. Ние на всеки 3-4 дена имахме мач. Бше доста натоварена програмата. Вече свиквам с всичко, хората в клуба много ми помагат и се чувствам много добре в отбора.

Битката за оцеляване ще е доста тежка. Отборът доста се е подобрил като игра и резултати, но още е далеч от това да се е спасил. Имаме още 9 или 10 мача, които трябва да изиграем на много високо ниво и ще се постарая да дам всичко за отбора".

Кретивният футболист заяви, че следи Левски изкъсо: "Да, следя абсолютно всичко около Левски, и контроли, и официалния мач в Търново. Доста неприятно е за всички там, разговарям с доста от момчетата. Искам да се обърна към цяла "синя" България - да продължат да подкрепят отбора така, както са то правили в последната година и половина.

Георги Миланов: Тръпката да играеш на "Герена" е по-голяма, отколкото на "Олд Трафорд"

Георги Миланов: Тръпката да играеш на "Герена" е по-голяма, отколкото на "Олд Трафорд"

Един от любимците на "сините" фенове с любопитно изказване

Ще е изключително тежко. Много лоши новини се случиха око Левски в последните дни, не само спортно-технически, но аз се надявам и вярвам, че г-н Стоилов и г-н Сираков правят всичко възможно Левски да се върне на победния път и съм сигурен, че нещата ще се подобрят още в следващия кръг".

"Ситуацията е изключително различна. Тогава не се знаеше дали Левски ще може да съществува, колко време ще съществува. Аз дойдох в много тежък момент, но тогава това не ме спря да подпиша с Левски, да дам всичко от себе си и да помогна на клуба да се стабилизира. В момента нещата са много по-различни в положителна посока.

Следя какво се случва, гледам интервютата на старши треньора. Сега единственото, което мога да кажа, е всички да са около отбора. Да, много е тежко, много е неприятно, но аз съм сигурен, че нещата в Левски ще продължат да се развиват в положителна посока и нито една сделка не може да спре феновете да помагат. Знам, че те се изтормозиха доста през последните години, но вярвам в тях и също така вярвам на г-н Сираков и г-н Стоилов и вярвам, че нещата ще се подобрят", каза още халфът на Ал Дафра.

Илиян Стефанов пропусна и днешната тренировка на Левски, Петрис аут за двубоя с Пирин

Илиян Стефанов пропусна и днешната тренировка на Левски, Петрис аут за двубоя с Пирин

Очаква се нападателят да се завърне в строя преди гостуването на Пирин Б

"Да, разбира се, аз съм изключителен фен. Следя отбора, поддържам връзка с отбора. Не е тайна за всички, че моите взаимоотношения с г-н Сираков и г-н Стоилов се изключително топли. Пожелавам на отбора да се стабилизира, колкото и да е трудно, колкото и да е тежко, но няма невъзможни неща. Феновете на клуба го показаха в последната година и половина. В момента в отбора има изклюително много добри футболисти, с високи трансферни суми, така че отборът има бъдеще и вярвам, че ще се вземат правилните решения за клуба в близкото бъдеще", категоричен е Миланов.

Той разказа за идването си в Левски: "Аз и преди съм го казвал. Знаех, че в Левски е много тежко, но аз съм футболист с голям характер и ми се падна възможност да играя, винаги съм мечтал като дете да играя за Левски, защото съм фен на Левски. Това не съм го коментирал, защото исках да дойда, да си върша работата, да дам всичко от себе си и феновете да ме харесат заради това на терена, а не заради интервюта и приказки.

Ангел Станков пред ТОПСПОРТ: Левски ще спечели още срещу Пирин, публиката няма как да издържа клуба

Ангел Станков пред ТОПСПОРТ: Левски ще спечели още срещу Пирин, публиката няма как да издържа клуба

"Убеден съм, че в следващите мачове Левски ще покаже по-добра игра", каза още той

Оценката го дава договорът, който подписах. Казал съм на всички млади футболисти, че трябва да се трудите. Аз година не играх футбол, липсваше ми всичко и никога не съм спирал да вярвам, защото знаех, че нещо добро ще се случи.

Когато си отдаден на работата, отдаден си на каузата Левски, с фенове и старши треньор Станимир Столиов, изключително много ми помогнаха да възродя кариерата си и да подпиша този добър договор в личен план. Нека младите се трудят, да не се главозамайват и да дават всичко от себе си. Така един ден ще се случат хубави неща, когато го правиш с любов и сърце и си отдаден".

Футболистът говори и за потенциала, с който разполага Левски в момента: "Разбира се, да, като български млади футболисти, в Левски има доста такива играчи, които натрупаха опит. Отделно има много млади чужденци, които също може да бъдат продадени, които също са на високо ниво. В момента Левски има хубав капитал от футболисти, с които може пре спокойно да се издържа в следващите години.

Феновете на Левски не желаят безпредметен фалит, настояват за отчетност

Феновете на Левски не желаят безпредметен фалит, настояват за отчетност

Ето какво каза Момчил Лазаров

Просто трябва да се трудят. Разбира, че в момента настроението е лошо, то няма как и да е добро след тези резултати, особено този в Търново, но аз утре ще бъда на тренировката. Ще се опитам да поговоря с повечето, да им вкарам настроение преди мача с Пирин и се надявам в този мач една победа да върне Левски на победния път, да върне усмивките в клуба и негативната серия през последните 2 месеца много пречи на футболистите да разгърнат пълния си потенциал. Знам колко е тежко, особено за такъв млад отбор като Левски".

"То няма да е изненада, Ивелин Попов трябва да е основната фигура, около която да се гради отборът. Той е най-опитен и аз съм сигурен, че в момента помага на младите футболисти, както съм го правил и аз, и съм сигурен, че той ще изведе момчетата и съм сигурен, че младите трябва да го слушат, да дават всичко от себе си и съм сигурен, че нещата ще се получат", завърши Миланов относно това, кой трябва да бъде централната фигура в Левски след неговотопреминаване в Ал Дафра.

Левски ще почете Апостола с уникален екип в мача срещу Пирин

Левски ще почете Апостола с уникален екип в мача срещу Пирин

На 19 февруари се навършват 150 години от обесването на Васил Левски